Skip to content
Politică

ACL pierde majoritatea într-un județ important

Ordonanța de urgență care permite aleșilor locali să schimbe formațiunea politică din care fac parte fără a își pierde mandatul lovește din nou Alianța Creștin Liberală.

Astfel, ACL  a pierdut majoritatea pe care o avea în Consiliul Local Suceava, după ce doi consilieri PNL, Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu, şi unul de la PDL, Constantin Tătăranu, au anunţat marţi, că s-au declarat independenți.

Cei trei consilieri locali au depus, marţi, la Secretariatul Consiliului Local documentele prin care să se constate că sunt independenţi.

Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu au arătat că rămân independenţi până când se va clarifica situaţia înregistrării PLR.

La şedinţa de marţi a fost validat un nou consilier local, Liviana Enea, din partea PDL, care a luat locul consilierului local PDL Adrian Ciobanu-Timofi, care a demisionat din funcţie.

În aceste condiţii, ACL mai are în Consiliul Local Suceava 11 consilieri locali, dintre care opt sunt membri PDL şi trei sunt membri PNL, în timp ce PSD are şapte consilieri locali, iar alţi cinci sunt independenţi.

În urma alegerilor locale din 2012, în Consiliul Local Suceava au fost aleşi zece consilieri locali PDL, câte şase de la PSD şi PNL şi unul PPDD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *