Skip to content
Politică

ACL, solicitare pentru Ponta: Să emită un ordin!

Problema fluidității la votul din diaspora, cea care a acaparat multe dintre discuțiile purtate după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, nu s-a rezolvat încă. Tocmai pentru că prevederile legale sunt neclare, liderii ACL fac apel la prim-ministrul Victor Ponta să intervină și să rectifice neclaritățile.

Prin vocea prim-vicepreședintelui PDL, Cătălin Predoiu, membri alianței care-l susține pe Klaus Iohannis îi cer premierului ca, dacă altă soluție nu există, Guvernul să dea o ordonanță de urgență care să rezolve problemele apărute la primul tur de scrutin. Altfel, Predoiu susține că atât prim-ministrul, cât și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ar trebui să demisioneze din funcțiile pe care le dețin.

“Cerem imperativ domnului Meleşcanu astăzi să emită un ordin prin care să reglementeze aceste secţii suplimentare, sau dacă domnul Meleşcanu se mişcă vorba domnului Iohannis, la relanti, atunci domnul Ponta să convoace Guvernul şi să emită o ordonanţă de urgenţă. În cazul în care nu vor face acest lucru reiterăm solicitarea ca şi domnul Ponta şi domnul Meleşcanu să plece după domnul Corlăţean, pentru că au declarat că vor rezolva problema. BEC le-a spus cum să o facă, Constituţia le spune cum să o facă, au făcut-o în 2012 într-un caz asemănător, de ce refuză să o facă astăzi? Astăzi refuză să o facă pentru că Ponta se teme de diaspora”, a spus Predoiu, conform Mediafax.

Acesta a făcut și un apel către toți românii aflați în străinătate cărora le-a cerut ca dacă la turul II de scrutin vor mai întâmpina probleme să nu le ascundă.

“Dragi români din diaspora, sunaţi-vă acasă rudele, prietenii, şi explicaţi-le ce bătaie de joc se face la adresa dumneavoastră, a celor care din 2010 şi până astăzi aţi trimis în România aproape 18 miliarde de euro pentru susţinerea familiilor dv. Asta este răsplata Guvernului, care nu vă respectă dreptul la vot”, a declarat prim-vicepreședintele PDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *