Skip to content
Politică

ACL stă pe un butoi de pulbere. Greu al PDL îl contrazice pe Iohannis

În alianța ACL pare că lucrurile stau să degenereze, după ce Klaus Iohannis a fost contrazis de unul din prim- vicepreședinții PDL cu privire la strategia care trebuie abordată în turul II în ceea ce privește susținerea din partea altor candidați. De asemenea, Ludovic Orban a precizat în urmă cu scurt timp că ACL nu va negocia cu niciunul din candidații pierzători din turul I.

Reamintim faptul că  a fost întrebat dacă va negocia cu foştii contracandidaţi din primul tur pentru sprijin politic și a răspuns ferm că nu va face acest lucru. „Nu voi negocia cu nici un politician, însă ca să fie foarte clar, eu îmi doresc votul românilor. Îmi doresc votul tuturor românilor care cred că eu pot să fac diferenţa în politica românească. Îi invit, îi rog să vină alături de mine, dar eu îmi doresc votul lor direct sau să intru în relaţie directă cu alegătorul, nu prin intermediul unor politicieni, în consecinţă, nu voi negocia cu candidaţii care au ieşit din cursă”, a răspuns Iohannis.

Totuși, la polul opus, din acest punct de vedere, sunt cei din PDL.

”Negocierile cu ceilalţi candidaţi de dreapta din primul tur nu trebuie neglijate din orgoliu sau dintr-o doză de superficialitate. Nu e suficient să-i chemi lângă tine pe toţi oamenii de dreapta, se impun negocieri politice”, a explicat la RFI vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, după ce Klaus Iohannis a declarat că nu va negocia cu nimeni.

Ioan Oltean îl contrazice pe față pe candidatul ACL, Klaus Iohannis: „Aici am un punct de vedere oarecum diferit de cel al domnului preşedinte Klaus Iohannis. Eu cred că interesul nostru este acela de a câştiga alegerile şi pentru aceasta este nevoie de discuţii cu toţi cei care într-un fel sau altul sunt aşezaţi pe eşichierul politic de dreapta, cei care într-un fel sau altul reprezintă dreapta, în aşa fel încât toată dreapta în mod unitar să participe la actul electoral. Pentru aceasta e nevoie să se poarte discuţii cu toate structurile politice de dreapta, e nevoie să se poarte discuţii cu toţi liderii care într-un fel sau altul au influenţă şi care pot determina o participare masivă a electoratului de dreapta la vot”.

„Sigur, ştim cu toţii că electoratul nu răspunde la comenzi, apeşi pe un buton şi gata, toţi se duc după lider, dar sunt şi oameni, sunt şi membri de partid care ţin cont de cuvântul liderului, ţin cont de părerea liderului, ţin cont de opţiunea liderului şi noi nu putem să neglijăm acest lucru dintr-un orgoliu sau dintr-un calcul superficial făcut şi care poate în ultimă instanţă să fie dăunător şi păgubos pentru noi. Nu trebuie să rămână nici o modalitate nefolosită, dacă aceasta are drept consecinţă prezenţa la vot masivă a electoratului de dreapta şi susţinerea lui Klaus Iohannis prin vot”, mai crede vicepreşedintele PDL, potrivit RFI.ro.

2 comentarii la “ACL stă pe un butoi de pulbere. Greu al PDL îl contrazice pe Iohannis

  1. Pai nu negociaza ca-i este rusine cu Udrea si Macovei, si bineinteles, cu toti cei care le-au sustinut. lasa ca negociaza Basescu in locul lor si in locul lui Kiovesi.,, care fara Basescu langa ea nu are nu se simte independenta.

  2. Are cine negocia . Incet , incet–cartitile ies la lumina lumanarilor–DUTA–BLEJNAR–VIDEANU .Saracul OLTEAN , nu s-a saturat cati broscoi a inghitit–acum e bine–cu dosarul–n-a iesit .Veselia lautarului–e mascata—cineeeee esteeee presedinteleeee—el se gandeste sa fie presedinte PNL–VERDE INROURAT—Saracul–sta mai mult pe afara si plange de dragul romanilor care au jucat in piesa regizata de fostii ICR-isti—inauntru il musca BULDOGUL .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *