Skip to content
Sport

Acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras duminică, chiar dacă va ploua la meciul Austria-Macedonia de Nord

PMB

România va găzdui, duminică, meciul Austria – Macedonia de Nord, în grupa C de la Campionatul European. Este primul meci găzduit de țara noastră în cadrul unui turneu final. Acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras chiar dacă va ploua în timpul partidei.

Precizarea a fost făcută de Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al Federației Române de Fotbal. Decizia aparține UEFA, pe motiv că nu toate arenele pe care se joacă meciurile din cadrul Campionatului au acoperiș.

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al Federației Române de Fotbal: „Am văzut opinii critice că nu am tras acoperișul, e o altă decizie a UEFA care e de când s-a conturat EURO 2020 de a nu se folosi niciun acoperiș pe niciuna dintre arene la EURO.

Nu toate arenele au acoperiș. Mi se pare că doar vreo șapte și s-a hotărât pentru condiții egale să se joace în mediu natural. Se va juca cu ploaie dacă e ploaie„.

Terenul de pe Arena Națională a fost inundat, sâmbătă, din cauza ploii. Cu o zi înainte de primul meci de la Euro, programat la București, terenul a fost inundat. Ulterior apa a fost evacuată cu ajutorul sistemului de drenaj al Arenei, iar gazonul este în stare bună.

Reprezentanții PMB au declarat, pentru Digi24, că apa care s-a strâns pe stadion s-a scurs în scurt timp după ce s-a oprit ploaia, nefiind nevoie de tunurile de uscare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *