Skip to content
Economie

Acord de Colaborare între CCIR și Camera Economică a Republicii Macedonia de Nord

ccir.ro

În cadrul Forumului Economic Macedonia de Nord – România, desfășurat, miercuri, 30 iunie, la Skopje – Macedonia de Nord, Camera de Comerț și Industrie a României a semnat un Acord de Colaborare cu Camera Economică a Republicii Macedonia de Nord, în scopul dinamizării relațiilor bilaterale economice dintre cele două state.

Acest acord va genera și stimula oportunități de afaceri pentru companiile românești și nord-macedonene, inclusiv prin facilitarea schimbului și diseminării informațiilor comerciale, contacte directe între companii, precum și încurajarea participării reprezentanților de afaceri din România și Republica Macedonia de Nord la evenimente internaționale, organizate în cele două țări, potrivit ccir.ro.

„Macedonia de Nord este o țară cu un mare potențial de dezvoltare, iar realizările recente pe scena internațională a diplomației și politicii vin ca o confirmare a acestui fapt. CCIR își exprimă întreaga disponibilitate pentru a oferi, în limitele competențelor sale, sprijinul necesar organizațiilor de afaceri din Macedonia de Nord pentru îndeplinirea pașilor necesari din cadrul procesului de aderare, valorificând experiența anterioară a României. Acordul de Cooperare va promova schimbul de bune practici legate de strategiile de promovare a oportunităților economice și comerciale pe care ambele țări le pot oferi, cu accent pe sectoarele industriale cheie ale celor două state, precum: energie, infrastructură, transporturi, IT&C și industria alimentară”, a declarat vice-președintele CCIR, dl. Aurelian Gogulescu.

Background

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Macedonia de Nord însuma 301,9 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 96 de companii nord macedonene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 246.546  euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *