Skip to content
Economie

Acord de colaborare între Ministerul Finanțelor și UiPath pentru dezvoltarea de roboți software

softlead.ro

Ministerul Finanțelor și UiPath au semnat un acord de colaborare în vederea operaționalizãrii Centrului de Excelență RPA (Robotic Process Automation) din cadrul instituției. Cele două părți vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului Finanțelor și vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului, implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare în cazul solicitãrilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate.

„Împreună cu reprezentanții UiPath, aducem în administrația fiscală din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesitã un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încãrcarea aferentã task-urilor repetitive și permite funcționarilor sã-și utilizeze expertiza pentru activitãți complexe, cu valoare adãugatã mai mare„, a declarat ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare.

Acordul semnat astãzi, spune comunicatul, pune bazele unei colaborãri de durată în cadrul Centrului de Excelență RPA, care are ca obiectiv identificarea și implementarea la scară largă a soluțiilor de digitalizare în cadrul Ministerului Finanțelor, fiind orientat către tehnologii inovatoare, precum Blockchain, soluții Cloud, BigData / Analytics și Robotic Process Automation.

Acest demers își propune sã accelereze adoptarea și implementarea noilor tehnologii în cadrul administrației fiscale, precum și creșterea gradului de securitate a datelor procesate, în vederea îmbunătățirii experienței contribuabililor cu administrația fiscală și scãderea costurilor administrative pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *