Skip to content
Republica Moldova

Acordul de Brexit a fost semnat de șefii Comisiei și Consiliului European. Despărțirea Regatului Unit de UE a devenit o chestiune de timp: „Vom începe un nou capitol în calitate de parteneri şi aliaţi” (FOTO)

europa.eu

Președinții Comisiei Europene și Consiliului European, Ursula von der Leyen și Charles Michel, au semnat Acordul de Retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, astfel că, după circa patru ani de lupte politice acerbe, Brexitul a intrat oficial în linie dreaptă.

Charles Michel și cu mine tocmai am semnat Acordul de Retragere a Regatului Unit din UE, descizând calea ratificării sale de către Parlamentul European”, a scris Ursula von der Leyen.

Cu acordul oficial al Ursulei von der Leyen şi al lui Charles Michel, textul va fi supus acum atenţiei Parlamentului European, în 29 ianuarie, pentru ratificare. Apoi, joia viitoare, diplomaţii statelor membre ale UE vor aproba în scris raportul, asigurând astfel retragerea în ordine a Marii Britanii. Regatul Unit va părăsi Uuniunea Europeană pe 31 ianuarie, la ora 23.00 GMT.

Lucrurile se vor schimba inevitabil, dar prietenia noastră va rămâne. Vom începe un nou capitol în calitate de parteneri şi aliaţi„, a subliniat preşedintele Consiliului într-un tweet pe contul său oficial. El a adăugat în franceză: „Ţin să scriem această nouă pagină împreună!„.

Acordul urmează a fi trimis la Londra pentru a fi parafat de către premierul Boris Johnson.

Regina Elisabeta a II-a şi-a dat, joi, consimţământul pentru textul care reglementează modalităţile separării după 47 de ani de apartenenţă a Marii Britanii la UE. Textul fusese deja adoptat definitiv miercuri seara de către parlamentul britanic, potrivit B1.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *