Skip to content
Republica Moldova

Acordul dintre Guvernul R.Moldova și cel al României privind recunoașterea diplomelor, în Monitorul Oficial

Monitorul Oficial

Decretul de promulgare și Legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și a titlurilor științifice au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește tipurile actelor de studii, de la toate nivelurile de învățământ, care se recunosc reciproc – de la actele de studii din învățământul general până la titlurile științifice.

Acordul include și reglementări pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii obținute până la aderarea Republicii Moldova la Procesul de la Bologna. Astfel, noul Acord determină recunoașterea și echivalarea actelor de studii, eliberate după absolvirea unei instituții de învățământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, precum era până la introducerea învățământului liceal de 12 ani. Noile prevederi oferă deținătorilor acestor acte de studii acces direct la învățământul superior din România.

De asemenea, acordul stabilește prevederi speciale ce reglementează recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar eliberate în ambele state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *