Acte pentru dosarul de indemnizație creștere copil. Lista cu documente utile

Sursa foto: Pexels

Indemnizația pentru creșterea copilului reprezintă o sumă lunară pe care un părinte care a realizat venituri o primește pe durata concediului, perioadă ce poate fi de până la 3 ani ai copilului.

Părinții copilului nou-născut, mama sau tata, pot beneficia de indemnizație pe durata aleasă din concediului de creștere copil. Suma lunară se va calcula în funcție de veniturile obținute ale părintelui, după depunerea actelor pentru acordarea dreptului.

Pe ce perioadă se poate lua indemnizație în concediu de creștere copil

Indemnizația care se acordă în concediul pentru creșterea copilului se poate lua până la împlinirea vârstei de 2 ani ai copilului, iar în cazul copiilor cu grad de handicap, perioada se poate prelungi până la 3 ani, în urma documentelor doveditoare depuse.

Indemnizația se acordă părintelui în cauză, care a depus toate documentele aferente pentru perioada concediului, însă potrivit Hotărârii nr 865/2023, din data de 19.09.2023, perioadă de două luni a concediului de creștere copil este aferentă celuilalt părinte care nu a solicitat inițial dreptul la indemnizație.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: