Skip to content
Externe

Acţiune de amploare a Europol: Peste 600 de traficate au fost găsite în Europa într-o săptămână. Printre ele sunt și români

Acțiune de amploare a Europol împotriva traficului de persoane, în 21 de țări. Au fost arestate 73 de persoane și identificate peste 600 de victime, inclusiv din România.

Acțiunea Europol a durat o săptămână, au fost activități în 21 de țări europene, inclusiv în România. În total au fost descoperite 630 de victime ale traficului de persoane, majoritatea exploatate în scopuri sexuale.

Dar câteva zeci de persoane au ajuns să fie exploatate prin muncă. Europol vorbește despre muncitori din domeniul construcțiilor și transporturilor, care au acceptat oferte de muncă fără să se informeze corespunzător, scrie digi24.ro.

În total au fost arestate 73 de persoane acuzate de trafic de persoane. Europol anunță și că a demarat noi anchete pentru a reduce fenomenul.

Autoritățile atrag atenție celor care își caută de muncă peste hotare să se informeze foarte bine despre potențialul angajator și să fie foarte atenți, pentru că traficanții sunt adeseori din cercul apropiat de prieteni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *