Acţiunea naţională „Pirotehnic” – Aproximativ şase tone de materiale pirotehnice au fost confiscate

Sursă foto: Facebook

Aproximativ şase tone de materiale pirotehnice au fost confiscate, iar poliţiştii au dat amenzi de aproape 200.000 de lei, în decurs de două luni, în cadrul acţiunii ”Pirotehnic” iniţiată de IGPR la nivel naţional. De asemenea, zeci de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectarea regimului articolelor pirotehnice.

Poliţia Română a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 25 septembrie 2023 – 5 ianuarie 2024, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară acţiunea naţională „Pirotehnic”, pentru prevenirea, constatarea şi combaterea evenimentelor cauzate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, cu precădere în perioada sărbătorilor de iarnă.
Acţiunea este structurată pe două faze. Prima fază a început la data de 25 septembrie 2023, fiind finalizată, la data de 13 noiembrie 2023, iar a doua fază se derulează, în perioada, 14 noiembrie 2023 – 5 ianuarie 2024.
În cadrul primei faze a acţiunii, au fost verificate toate societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, în special cele care efectuează importuri/transferuri, în vederea recomercializării către terţe persoane juridice, sub aspectul respectării regimului legal al acestor produse.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: