Acţiunea poliţiştilor continuă în cazul bărbatului care s-a baricadat în locuinţă cu copilul său de 5 ani

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 12:54

Negocierile sunt intense în Chiajna unde poliția încearcă de 22 de ore să salveze un copil de 5 ani ținut ostatic în casă de tatăl său.

UPDATE 10:20

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat, vineri, că bărbatul a avut grijă de fetiţă, iar aceasta nu este rănită.

„Bărbatul a avut grijă de minoră, minora nu a suferit vătămări corporale, bărbatul nu a fost agresiv cu aceasta. De asemenea, negociatorii Poliţiei Române au deschis un canal de comunicare cu acesta încă de aseară, au comunicat permanent, în mod direct, cu bărbatul care până la această oră nu are revendicări. Ceea ce este important de precizat este că bărbatul are grijă de minoră, nu a suferit minora leziuni corporale, se află în afara oricărui pericol la acest moment şi, de asemenea, acesta a solicitat hrană pentru minoră, hrană care i-a fost dusă de către negociatorii Poliţiei Române, i-a fost oferită. Ceea ce doresc să subliniez este că Poliţia Română, prin structurile prezente la faţa locului, doreşte o soluţionare amiabilă a acestui eveniment, drept pentru care desfăşurăm toate activităţile din competenţă”, a afirmat el.

Știre inițială:

Un bărbat din judeţul Ilfov s-a baricadat în locuinţă, împreună cu fetița sa, în vârstă de cinci ani, după ce şi-a agresat soţia şi a alungat-o.

Bărbatul amenință acum că dă foc la casă, după ce s-a baricadat în casă, joi, în jurul orei 15:00, împreună cu fetița lui de cinci ani.

Polițiștii negociază cu acesta de 16 ore,  iar, potrivit Digi24, de-a lungul acestor ore au primit mai multe dovezi că fetița este în viață.

Potrivit sursei citate, singura solicitare a bărbatului este ca poliția să plece de la fața locului.

În comunicatul IPJ Ilfov de joi seara, se preciza că la fața locului au fost trimiși luptători SIAS, dar și echipaje ISU.

La data de 4 mai 2023, IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință.

Bărbatul s-a baricadat în locuință, împreună cu fiul său minor, de 5 ani.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și o echipaje din cadrul ISU.

Până în prezent, bărbatul nu are solicitări.

Activitățile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranța minorului”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Ilfov.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: