Skip to content
Societate

Acţiuni de conştientizare a populaţiei cu privire la cutremure, la sediul Ministerului de Interne

Facebook INFP

Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) organizează, duminică, cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), un eveniment destinat conştientizării riscului la cutremur.

Acţiunea are loc duminică, în intervalul 09,00 – 17,00, în parcarea Ministerului Afacerilor Interne din Piaţa Revoluţiei 1A, informează un comunicat al DSU transmis vineri.

Procesul de pregătire a populaţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi de acordare a primului ajutor continuă, în contextul împlinirii a 82 de ani de la cutremurul din 1940„, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

La eveniment vor fi prezente Caravana SMURD „Fii pregătit” şi Centrul Mobil de Instruire a Populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă.

Participanţii vor avea ocazia să înveţe tehnici specifice de acordare a primului ajutor medical de urgenţă, să participe la simularea pericolelor ce pot apărea în cazul izbucnirii unui incendiu într-o locuinţă, modul în care pot face faţă condiţiilor meteo extreme, simularea în mod realist a unui cutremur şi modalitatea în care acesta se percepe într-o locuinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *