Skip to content
Politică

Acțiuniile Facebook scad cu 20%, Zuckerberg pierde aproape 16 miliarde

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut joi aproape 16 milarde de dolari din cauza scăderii acțiunilor companiei cu 20%, la o zi după ce operatorul rețelei sociale a anticipat că marjele de profit vor fi scăzute timp de mai mulți ani ca urmare a reglementărilor mai stricte în domeniul confidențialității datelor personale, transmite Reuters.

Cel puțin 16 case de brokeraj au redus țintele de preț ale acțiunilor Facebook, după ce directorii companiei au spus că marjele de profit vor fi afectate mai mult de doi ani de costurile provocate de măsurile de îmbunătățire a protecției datelor, precum și de încetinirea care va avea loc pe piețele de publicitate, scrie News.ro.

Acțiunile Facebook au scăzut joi cu până la 19,6%, ștergând 124 de miliarde de dolari din capitalizarea companiei, sumă de patru ori mai mare decât capitalizarea totală de piață a Twitter.

Rezultatele dezamăgitoare raportate de Facebook pentru trimestrul al doilea sunt primul semn că noua lege europeană referitoare la confidențialitatea datelor personale și o serie de scandaluri din jurul firmei de consultanță politică Cambridge Analytica și alți dezvoltatori de aplicații afectează afacerile companiei.

Facebook a mai avertizat că impactul nu va fi compensat de creșterea veniturilor pe piețele emergente și cele ale aplicației Instagram.

Citește mai mult: profit.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *