Skip to content
Externe

Acţiunile europene au închis în scădere, din cauza incertitudinilor legate de Brexit şi pachetul de stimulare economică din SUA

news.ro

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, investitorii urmărind negocierile referitoare la acordul comercial post-Brexit, care se apropie de termenul limită, şi discuţiile din Statele Unite privind noul pachet de stimulare economică, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în declin cu 0,7%, cele mai mari pierderi fiind consemnate de componenta telecomunicaţiilor, de 2,9%.

DAX, al bursei din Frankfurt, a coborât cu 1,36%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,8%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,76%. La Milano, indicele FTSE MIB a scăzut cu 0,97%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,46%.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că există ”o probabilitate ridicată” ca Marea Britanie să se separe de Uniunea Europeană fără un acord de liber schimb, la sfârşitul acestei luni.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus la rândul ei liderilor UE că ”există o probabilitate mai mare să nu existe un acord decât să existe”.

Lira sterlină a scăzut cu 0,6% faţă de dolar, la circa 1,32 dolari pe unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *