Acțiunile europene au urcat la un nou record, după deciziile băncilor centrale privind dobânzile

Sursa foto: X

Acțiunile europene au închis joi la un nou maxim istoric, în urma ultimelor decizii de politică monetară luate de Banca Angliei și Banca Națională Elvețiană, relatează CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 0,94% și a depășit recordul stabilit la începutul acestei luni, pentru a închide la 509,95 puncte, scrie News.ro

Aproape toate sectoarele s-au tranzacționat în verde, acțiunile companiilor de tehnologie crescând cu 3,2%, în timp ce titlurile companiilor de utilități au scăzut cu 0,39%. Banca Angliei a menținut ratele dobânzilor conform așteptărilor, iar acțiunile din Marea Britanie au crescut, pe măsură ce investitorii au digerat detaliile anunțului, descris pe scară largă ca având o tentă favorabilă.

Indicele londonez FTSE 100 a încheiat sesiunea în urcare cu 1,8%, în timp ce lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul american, iar randamentele obligațiunilor guvernamentale din Regatul Unit au scăzut. A fost cea mai bună sesiune a FTSE din septembrie anul trecut.

Banca Națională Elvețiană a surprins mai devreme piața cu decizia de a-și reduce dobânda principală cu 0,25 puncte procentuale, la 1,5%, spunând că este posibil ca inflația să rămână sub 2% în viitorul previzibil. Acțiunile băncilor elvețiene au crescut în urma anunțului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: