Skip to content
Economie

Acțiunile europene trec pe roșu, după 5 ședințe de creștere, pe fondul îngrijorărilor legate de impactul economic al pandemiei de Covid-19

realitatea financiara

După 5 ședințe consecutive de creștere, acțiunile europene scad miercuri, pe fondul îngrijorările legate de impactul economic al pandemiei de Covid-19. Companiile petroliere înregistrează printre cele mai mari scăderi din cauza declinului consemnat de cotațiile petrolului, în contextul în care cererea globală este lovită puternic de pandemie. Indicele sectorial Stoxx 600 Oil&Gas scade cu 4,8%.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a avertizat recent că anticipează o contracție de 3% a economiei mondiale în acest an.

Totodată, companii din numeroase sectoare avertizează cu privire la impactul negativ al crizei coronavirus asupra rezultatelor financiare. Indicele paneuropean Stoxx 600 coboară cu 1,25% Marți, indicele a închis în creștere cu 0,64%, susținut de optimismul privind încetinirea răspândirii Covid-19  și de faptul că mai multe țări reiau, treptat, activitatea economică, scrie profit.ro.

Săptămâna trecută, indicele a urcat cu peste 7%. Stoxx 600 a recuperat circa 24% după ce, în martie, a atins minimul ultimilor 8 ani, dar este încă cu 22% sub maximul istoric atins anul acesta. CAC 40 (Paris) este astăzi în scădere cu 1,43%, DAX (Frankfurt) pierde 1,51%, iar FTSE 100 coboară cu 1,72%.

La BVB, indicele BET scade înainte de prânz cu 2,61%, iar BETPlus, cu 2,57%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *