Skip to content
Economie

Acțiunile Tesla, în cădere liberă. Nici Apple, Amazon sau Microsoft nu stau prea bine

facebook elon musk

Acțiunile Tesla au scăzut cu 8,55% luni, în timp ce investitorii care pariază pe o revenire a economiilor după pandemie au renunțat la acțiuni Big Tech. Este cea mai mare scădere a Tesla de la 23 septembrie 2020, când a închis cu un minus de 10,34%.

Acțiunile companiilor Big Tech au scăzut și ele luni, Apple, Amazon și Microsoft închizând fiecare cu minusuri de mai mult de 2%. În ansamblu, indicele Nasdaq Composite a scăzut 2,5% luni, în timp ce Dow Jones a urcat cu 0,1%.

Acțiunile Tesla pot fi influențate și de bitcoin, ceea ce și-a încetinit ascensiunea luni. Criptomoneda a scăzut cu aproximativ 6%, potrivit CoinDesk.

La începutul acestei luni, Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru „mai multă flexibilitate și a maximiza rentabilitatea numerarului”. Compania a mai spus că intenționează să înceapă să accepte plata în bitcoin.

Compania este „pe cale să obțină mai mult din investițiile sale Bitcoin decât profituri din vânzarea mașinilor sale în tot anul 2020”, a declarat analistul Daniel Ives de la Wedbush Securities, într-o notă de cercetare din weekend, scrie digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *