Activişti de la Just Stop Oil stropesc cu amidon de porumb megaliţii de la Stonehenge în semn de protest

Activişti Just Stop Oil
Sursa foto:Twitter

Situl Stonehenge, introdus în Patrimoniul Umanităţii de către UNESCO, a fost miercuri ţinta unei operaţiuni a doi activişti ecologişti de la Just Stop Oil – cu o zi înaintea solstiţiului de vară – prin care vor să tragă un semnal e alarmă cu privire la lupta împotriva modificărilor climatice.

Megaliţii milenati au fost spioţi cu portocaliu. În imagini filmate de Just Stop Oil, una dintre cele mai active organizaţii de apărarea mediului din Marea Britanie, apar doi activişti care stopesc pietrele cu un colorant portocaliu, cu un extinctor, şi persoane care încearcă să-i oprească într-un nor de vapori portocaliu.

Organizaţia cere Guvernului britanic să se angajeze să colaboreze cu alte ţări pentru a pune capăt extracţiei şi folosirii petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui până în 2030, în lupta împotriva încălzirii globale.

Această acţiune, care se doreşte spectaculoasă, nu a provocat pagube sitului, potrivit activiştilor, pentru că l-au stropit cu o soluţie de ”amidon portocaliu de porumb care se va duce cu ploaia”, potrivit lui Rajan Naidu, în vârstă de 73 de ani, prezent la faţa locului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: