Activişti de mediu au aruncat cu praf roşu pe geamul care protejează Constituţia SUA

sua
Sursa foto: REUTERS

Activişti de mediu au aruncat miercuri, la Washington, cu praf roşu pe geamul care protejează exemplarul original al Constituţiei SUA, îndemnându-l pe preşedintele Biden să declare starea de urgenţă climatică.

„Nu ne dorim sfârşitul civilizaţiei, dar acesta este drumul pe care ne aflăm în prezent”, a avertizat grupul Declare emergency, care a revendicat acţiunea pe X (fostul Twitter), postând o înregistrare video a incidentului.

Necunoscuţi publicului larg, activiştii săi au desfăşurat deja o acţiune de asalt împotriva unei sculpturi de Degas într-un muzeu din Washington.

Arhivele Naţionale, situate în capitala federală a SUA, adăpostesc exemplarele originale ale Declaraţiei de Independenţă şi ale Constituţiei, scrise în 1787.

„În jurul orei 14.30, doi indivizi au aruncat cu pulbere roşie în geamul care o protejează”, au precizat Arhivele Naţionale într-un comunicat. „Ei au fost arestaţi imediat”, au adăugat acestea.

„Luăm foarte în serios acest tip de vandalism şi vom insista ca autorii să fie urmăriţi în justiţie”, a declarat Colleen Shogan, arhivar al Statelor Unite.

Începând din toamna anului 2022, mai ales în Europa, activiştii ecologişti au vizat opere de artă pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra încălzirii globale.

Ei şi-au lipit, de exemplu, mâinile pe un tablou al lui Goya la Madrid, au stropit cu supă de roşii tabloul „Floarea-soarelui” al lui Van Gogh la Londra şi au împrăştiat piure de cartofi pe o capodoperă a lui Claude Monet la Potsdam, lângă Berlin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL