Skip to content
Magazin

Actriţa Draga Olteanu Matei, internată în stare gravă la spital

youtube.com

Actriţa Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, este internată în stare de comă la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, Draga OIteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă. Actriţa ar fi fost transferată la Iaşi de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

Celebra actriță de comedie jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares ectraordinar. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru. A interpretat, de asemenea, și 100 roluri în Televiziune.

Absolventă a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan în același an. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

După pensionarea sa din Teatrul Național, în 2007, s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru. Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul Nașional Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”, scrie Wikipedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *