Skip to content
Opinii & Analize

Acum să văd la ce sunt bune serviciile de informații. Sunteți în stare măi dragă, SRI și SIE, să opriți nebunii care se aruncă în aer?

Suntem mințiți în fiecare zi de tot felul de personaje din fruntea țării care „condamnă”, „observă cu îngrijorare” sau „analizează incidentele” teroriste. Aceștia ne dau de înțeles următoarele: stați calmi, situația e sub control, Serviciile de informații care au cumpărat tehnica de 1 miliard de euro ne vor proteja! Atentatele recente demonstrează, printre altele, falimentul serviciilor de securitate europene: franțuzești, nemțești, care or mai fi. Realitatea crudă după atentatele de la Bruxelles este că NU mai suntem în siguranță. Ca mâine, poimâine sau în săptămânile următoare oriunde: la metrou, în aeroporturile sau în mijlocul orașelor din Romania se pot produce atentate de proporții. Statistica e cinică: circa jumătate de milion de oameni circulă numai cu metroul în București. Nu mai vorbesc de mall-uri sau hypermarketurile pline ochi în fiecare weekend. Șansele unui atentat reușit sunt de aproape suta la suta. Măsurile de siguranță sunt evident infime în comparație cu cele de la metroul din Bruxelles sau Londra. Dacă au pățit-o francezii și belgienii, dacă a fost posibil ca în orașul – sediu al NATO să se întâmple o asemenea tragedie, noi suntem, vorba unui amic, niște … fulgi în calea vântului (Variata obscenă e mai sugestiva). Tot felul de apostoli ai „serviciilor de securitate și siguranță” spun cu gura plină că Romania este ferită de terorism și dau ca un argument o veche relație de amiciție cu țările Orientului Apropiat. Niște chestiuni de simpatie pe care arabii, așa în general, le-ar avea față de România. Credeți că șefilor din DAESH (ISIS) le pasă că Ceaușescu făcea afaceri în Iran, Libia și Siria în anii ’80 sau că lua masa în cort cu Gadafi? Să fim serioși!

O să spun un lucru urât, dar necesar, pentru că eu cred în luciditate mai presus de orice: dacă ISIS vrea să atace România o să ne arunce în aer de-o să ne ia dracu’, iar toți papagalii- generali cu 4 stele din SRI și SIE nu ne vor putea salva. Ăsta e adevarul. Ce putem face este să ne rugam să nu se întâmple și, dacă avem noroc, să nu fim în zona atunci, Doamne ferește, când se întâmplă nenorocirea. Restul sunt povești și minciuni pe care o să le urmărim în zilele următoare.

Europa, lumea noastră așa cum o știm, este pe cale de dispariției. Un amic spunea ieri foarte corect că Imperiul Roman a căzut nu pentru că au venit barbarii, ci pentru ca romanii NU au mai putut lupta! Europa nu mai poate lupta, a devenit grasă, bogată și corectă politic, adică trage să moară.

 

Jurnalist de investigații cu o experiență de peste 15 ani în presă, realizatorul emisiunii „Dosar de politician” de la B1 Tv, Silviu Mănăstire, comentează, în editorialele scrise pentru PSnews.ro, într-o notă mai personală evenimentele politice și sociale la zi.
Pe Silviu Mănăstire îl puteți urmări în fiecare sâmbătă seara în emisiunea „Dosar de politician”, începând cu ora 21:00, și de luni până joi într-o serie de dezvăluiri succinte despre politicienii din România, dimineața, la orele 7:55, 9:55 și 11:55 și seara, la orele 19:55, 20:55 și 22:55.

3 comentarii la “Acum să văd la ce sunt bune serviciile de informații. Sunteți în stare măi dragă, SRI și SIE, să opriți nebunii care se aruncă în aer?

  1. Greseti Silviule foarte mult. Roamnaia are o amre comunitate araba cu interese in economice in Romania,. Chiar daca nu ne place securitatea lui Ceausescu, trebuie sa spunem ca aceasta a infiltrat puternic mediul arab din Romania si-a creat o retea de agenti in interiorul acesteia, retea mostenita de serviciile decrete actuale. Arabii din Romania NU sunt saraci, nu tariesc in cartiere rau famate, cu tineri frustrati de seracie si somaj. Ca sa nu avem parte de atentate va trebui sa controlam bine valul de emigranti, in care cel putin 10% este format din armatele de jihadisti ventiti pentru razboiul lor sfant cu Occidentul. Practic avem toate motivele sa credem ca situatia Romaniei este favorizata din multe puncte de vedere – nu vad cum s-ar putea organiza un atenta islamic din interiorul Romaniei,,,,,Trebuie sa pazim bine fronttierele si sa controlam la sange emigrantii care vib….

  2. Situatia vine manusa pentru servicii. Acum vor plusa si pentru alocatii bugetare si pentru legislatie si pentru ascultari la discretie. Cum se intimpla ca astora le iese la fix ce vor. Nenorocirea de la Bruxelles sau Paris, din Spania ,trebuie analizata mai atent si vazut cine are de profitat. Nu pot sa cred ca nu s-a stiut despre ce se pregateste. Altfel,ori sint timpiti ori tradatori. Nu stia NATO ca la 100 de metri de ei aia vor pune bomba. Hai sa fim seriosi!Intrebati pe cei care frecventeaza Bruxellul sau locuiesc acolo. Totul este tinut sub controlul camerelor video. Intrebarea este cine are interes sa se intimple aceste nenorociri? Ia incercati dvs. sa va cumparati de acolo un pistol cu apa si in urmatoarele 5 minute veti sinteti umflat de politie . Asa ca….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *