Skip to content
Politică

Acuzație-BOMBĂ: Voican Voiculescu DOSEȘTE o parte a arhivei Securității București în pivnița Institutului Revoluției! EXCLUSIV

evz.ro
" "

Istoricul și scriitorul Marius Oprea expune, în exclusivitate pentru PSnews.ro, propriile așteptări în ceea ce privește anchetarea puțin spus controversatului Gelu Voican Voiculescu, incuplat atât în Dosarul Revoluției cât și în Dosarul Mineriadei, pe care-l consideră ”principalul responsabil pentru intensa implicare a unor ofițeri de Securitate în sângeroasele evenimente care au izbucnit pe 22 decembrie 1989, când Ion Iliescu și acoliții săi au capturat Revoluția.

De asemenea, Oprea lansează o ipoteză de-a dreptul incendiară: Gelu Voican Voiculescu dosește o parte importantă a arhivei Securității București în pivnița Institutului Revoluției sau… în beciul propriei locuințe! PSnews.ro vă prezintă acuzațiile istoricului.

" "
" "

Tătucul tuturor serviciilor secrete postdecembriste

”În primul guvern de după capturarea Revoluției, prin intermediul lui Ion Iliescu și a acoliților acestuia, Gelu Voican Voiculescu a avut în sarcină, ca vicepremier, preluarea Securității, cu tot cu activ și pasiv: cadre și arhive. În acest sens, aștept cu interes ca procurorii militari să facă lumină în ceea ce privește înstrăinarea unei părți importante a arhivei Securității București, pe care Gelu Voican Voiculescu și-a însușit-o, în ’90, pe când juca rolul de tătuc al tuturor serviciilor secrete autohtone construite, în integralitate, pe temeliile fostei Securități. S-au făcut numeroase plângeri referitoare la acest subiect și sper ca procurorii să le ia în considerare.

Înstrăinarea unei importante părți a arhivei Securității București

Voiculescu a dus la Palatul Victoria o parte a arhivei Securității București, acesta dispărând odată cu plecarea lui din funcția de vicepremier. Nu cred că a distrus-o, este posibil să mai poată fi recuperată, măcar parțial. Probabil că Gelu Voican Voiculescu a stivuit dosarele în pivnița Institutului Revoluției, pe care-l conduce, asta dacă nu le ține în beciul locuinței personale! Guvernul României ar trebui să ia seama de o incompatibilitate extrem de gravă: nu poți fi și înculpat în Dosarul Revoluției, pentru crime împotriva umanității, și director al Institutului Revoluției Române! E de-a dreptul scandalos, trecând peste faptul că instituția amintită este o sinecură a lui Ion Iliescu.  

Gelu Voican Voiculescu și regruparea Securității

Totodată, Gelu Voican Voiculescu este principalul responsabil pentru intensa implicare a unor ofițeri de Securitate în sângeroasele evenimente care au izbucnit pe 22 decembrie 1989. Tot el s-a numărat printre cei mai importanți factori de decizie în ceea ce privește campaniile de dezinformare de la începutul lui 1990 și, să subliniem, Gelu Voican Voiculescu a jucat un rol esențial în ororile săvârșite la Mineriadă, când s-a ocupat personal de coordonarea ofițerilor de Securitate ‹travestiți› în mineri sau în agenți ai noilor servicii. De asemenea, Voiculescu s-a dovedit un veritabil vârf de lance îndreptat împotriva liderilor opoziției democratice – să nu uităm că minerii instigați și călăuziți de securiști voiau să-i linșeze pe Seniorul Corneliu Coposu și pe Ion Rațiu! Da, alături de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu este direct responsabil pentru tot ceea ce a însemnat regruparea Securității, începând cu momentul 22 decembrie 1989 și continuând cu Mineriadele de la începutul anilor ’90”, a declarat Marius Oprea, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *