Skip to content
Politică

Acuzaţie-BOMBĂ: Victor Ponta, MARIONETA lui Virgil Măgureanu! CULISE şi implicaţii EXCLUSIV

aktual24.ro
" "

O veritabilă bombă a căzut miercuri dimineaţă, pe Facebook, aruncând o lumină cu totul nouă asupra unuia dintre cei mai importanţi politicieni ai ultimilor ani. Fostul amic şi colaborator politic al lui Victor Ponta – l-am numit pe controversatul Bogdan Diaconu, prietenul lui Sebastian Ghiţă – face acuzaţii de-a dreptul explozive la adresa ex-premierului PSD.

Concret, Diaconu dezvăluie că fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, este cel care a botezat partidul lui Ponta – „Pro România” – folosind denumirea unei companii personale de consultanţă, înfiinţată în 2003, care poartă o titulatură identică. De asemenea, prietenul lui Ghiţă susţine că întreaga carieră politică a lui Victor Ponta este o creaţie a tandemului Virgil Măgureanu-Alexandru Bittner, care l-a pasat sub tutela lui Adrian Năstase, în 2001, ceea ce, inevitabil, ridică noi semne de întrebare privitoare la legăturile lui Ponta cu serviciile secrete şi fosta Securitate, legături speculate deseori în presa centrală, sau de nume grele ale politicii autohtone.

" "
" "

Cum ajungi premier în România    

Victor, când erai un tânăr procuror te-a dus Bitner şi Măgureanu la Năstase! Foarte frumos! Dar la aproape 20 de ani să îţi impună Măgureanu numele partidului!… Pro România este una dintre ideile puţine şi fixe ale lui Virgil Măgureanu! Eşti tare, Victore!”, scrie Diaconu pe Facebook, făcând trimitere la începutul ascensiunii lui Ponta, consfinţit în 2001, când Năstase i-a oferit o funcţie executivă babană, în pofida vârstei fragede: şef al Corpului de Control al Guvernului.

Compania lui Măgureanu, partidul lui Ponta

Totodată, Diaconu a postat o poză cu detaliile contabile ale companiei SC Cabinet de Consultanţă „Pro România SRL”, preluată chiar de pe portalul www. firme.info., pe care a alăturat-o unei fotografii a lui Victor Ponta. „Care este legătura dintre cele 2 poze? O fi Ponta? Nu! Este dl. Virgil Măgureanu! Este patronul primei poze şi fotograful pozei din dreapta! Voi spune multe! Lucrurile sunt atât de alambicate încât nu ştiu cu ce să încep! Dar să accept ca Virgil Măgureanu să mai păpuşeze scena politică din România în 2017 nu mai pot!”, susţine Diaconu, ameninţând noi dezvăluiri.

Solicitare către Laura Codruţa Kovesi

Nu în ultimul rând, fostul deputat îi solicită şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, să verifice contractele companiei Pro România SRL: „Dragă Codruţa, verifică te rog ce contracte a avut poza din stânga cu marile companii de software din România şi din afară (dacă vrei amănunte dă un whatsapp)! Asta ar fi cu adevărat o investigaţie cu care DNA ar putea ajuta societatea românească!” Desigur, doar „coincidenţa” face că Bogdan Diaconu s-a decis să dea din casă chiar după ce a devenit public faptul că Victor Ponta este unul dintre cei care îl înfundă pe Dragnea în noul Dosar „Tel Drum”.

O afacere de familie

Potrivit dezvăluirilor din presa centrală (Jurnalul.ro, ianuarie 2016), fiul lui Virgil Măgureanu, Marian, este asociat cu tatăl său într-o companie denumită SC Cabinet de Consultanţă „Pro România SRL”, înfiinţată de Virgil Măgureanu în anul 2003, prin care fostul director al SRI derulează activităţi juridice, contabilitate şi revizie contabilă, activităţi de studiere a pieţei, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. În iunie 2006, Virgil Măgureanu i-a cesionat fiului său un procent de 5% din acţiunile acestei societăţi.

Obsesia înfiinţării unui partid naţionalist

După plecarea de la cârma SRI, Virgil Măgureanu (actualmente acuzat de crime împotriva umanităţii, în Dosarul Mineriada) a căpătat obsesia construirii unui partid de factură naţionalistă. În primăvara lui 1998, în urma unor fuziuni, Măgureanu a devenit părintele fondator al Partidului Naţional Român (PNR), care avea să fuzioneze cu PUNR, în septembrie 2000, şi care a realizat un scor electoral sub aşteptări, după retragerea lui Marian Munteanu (asupra căruia planează suspiciuni de colaborare cu fosta Securitate). În această ordine de idei, este cel puţin interesant că Victor Ponta a anunţat oficial faptul că partidul Pro România are o doctrină de centru cu aspecte „patriotice”.

Dezvăluirile unui agent GRU

În mod inevitabil, gravele acuzaţii emise de Bogdan Diaconu (acuzaţii care gravitează în jurului fostului şef al SRI) sunt de natură să stârnească noi controverse privitoare la mai vechile relaţii pe care Victor Ponta le-ar fi întreţinut cu serviciile secrete şi fosta Securitate. În 2008, generalul maior Ştefan Kostyal (fost ilegalist, comunist înflăcărat, absolvent al Academiei Superioare Militare din Moscova şi susţinător al „modelului sovietic”) a povestit cum l-a cunoscut pe tânărul Victor Ponta, chiar pe 22 decembrie 1989, după operaţiunea de arestare a fraţilor lui Nicolae Ceauşescu – Ilie (general de Armată), respectiv Nicolae Andruţă (general de Securitate).

Misterele unui june revoluţionar

Concret, în cadrul unui interviu acordat lui Toma Roman Jr. (publicat în volumul „Ceauşescu văzut de aproape”, Editura Curtea Veche, 2008), Ştefan Kostyal – nota bene: avem de-a face cu un agent al GRU (spionajul militar rusesc) – a susţinut că, în seara de 22 decembrie, după ce-l arestase pe Ilie Ceauşescu şi după ce a plecat de la Şcoala de ofiţeri din Băneasa, de unde îl arestase pe Nicolae Andruţă Ceauşescu, a luat cu maşina doi tineri şi s-au deplasat spre Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Potrivit lui Ştefan Kostyal, unul dintre cei doi juni era chiar Victor Ponta (în vârstă de 17 ani), viitorul premier al României. Iată mărturia lui Kostyal „L-am arestat tot eu şi pe Nicolae Andruţă Ceauşescu, la Băneasa, după care m-am dus să coordonez Comandamentul Apărării Antiaeriane a Teritoriului. Să vă zic ceva interesant. Luasem cu mine-n maşină spre CAAT şi doi foarte tineri revoluţionari. Unul dintre ei era Victor Ponta.”

Explicaţia lui Oprea

Facem precizarea că, în iunie, Întrebat de PSnews.ro ce crede despre prezenţa lui Victor Ponta în autoturismul generalului Ştefan Kostyal (decedat în 2013), chiar după operaţiunea arestării lui Nicolae Andruţă Ceauşescu, istoricul Marius Oprea ne-a răspuns fără să zăbovească pe gânduri, oferindu-ne o explicaţie indirectă. „În timpul sângeroaselor evenimente din decembrie ’89, a avut loc un transfer general al vechilor reţele securistice de pe vremea lui Ceauşescu către o nouă generaţie care trebuia să preia puterea în perioada postdecembristă. Aşa a luat naştere o nouă organizaţie securistică activă şi în prezent, organizaţie numită «Corbii tineri»!”, a răspuns Oprea, fără a pronunţa numele fostului premier pesedist. Vă amintim că, potrivit dosarului de la CNSAS, actorul şi scriitorul Dan Puric a fost racolat de Securitate încă de pe băncile liceului, ceea ce probează că vârsta fragedă nu reprezenta, nici pe departe, un impediment. De altfel, astfel de cazuri au fost numeroase.

Victor Ponta infirmă categoric

De asemenea, precizăm că Victor Ponta (intervievat, în septembrie, de PSnews.ro) a infirmat cu vehemenţă ambele supoziţii enumţate mai sus.  „Asta este o prostie totală! În 22 decembrie ’89, aveam 17 ani. Nu m-am urcat în nicio mașină; am stat cu tatăl meu (care – mă rog – acum e decedat) și cu sora mea și – sigur – am ieșit pe stradă în Piața Palatului, seara. Dar în nebunia aia… Eu cred că generalul respectiv (care a și decedat), cred că m-a confundat – cu siguranță. La 17 ani, nici măcar Ceaușescu n-avea activități revoluționare. Deci a fost o prostie totală asta. Mai sunt și multe alte lucruri (pe care le citesc și pe la colaboratori de-ai dumneavoastră), lucruri care sunt simplu de demonstrat, dar au intrat așa, știți, în legende. Tot vorbește domnul Roșca Stănescu că eu am spionat-o pe Carla del Ponte. Am intrat pe Wikipedia, să văd cine e Carla del Ponte, ca să știu – dacă tot am spionat-o! Este o doamnă care a lucrat la Haga. Eu n-am fost la Haga! Am fost – sigur – în 2000 și ceva, ca ministru. Deci sunt tot felul… N-am cum să mă supăr pe cineva care a murit, dar – repet – la 17 ani, împreună cu tatăl meu și cu încă un vecin, am fost în Piața Palatului, cum a fost jumate de București. Nu m-am suit cu nimeni în nicio mașină; ba chiar am dormit acasă. Și de ce să iei pe cineva la 17 ani? Pe-asta cu data chiar nu pot s-o falsific. Cred că se ramolise puțin domnul respectiv.

„Marius Oprea e nebun!”

E nebun! E nebun Marius Oprea dacă a spus așa ceva (legat de Corbii Tineri – n.r.). Dar eu cred că n-a spus. Domn’e, înseamnă că a înnebunit. Aveam – repet – 17 ani. Ce corbi? Nu că neg; e o prostie de spus babelor la foc! Ce să mă pregătesc eu la 17 ani? V-am zis: doar legendele alea cu Ceaușescu erau cu… Dar nu cred că a zis Marius Oprea așa ceva. Sau a înnebunit. Înseamnă că a luat-o razna! a afirmat Victor Ponta la PSnews.ro.

„Nu îl cunosc personal pe Măgureanu”

Totodată, Ponta a respins, miercuri, şi acuzaţiile lui Bogdan Diaconu, susţinând că acestea nu sunt decât „minciuni” şi „mizerii” aruncate de Liviu Dragnea prin intermediari.

„Nu îl cunosc personal pe Virgil Măgureanu şi nu am vorbit niciodată. Denumirea de «Pro Romania» a fost iniţiată de Daniel Constantin, în primăvară, când eu eram încă membru PSD. Toate aceste mizerii şi minciuni pe care Dragnea le transmite prin diverşi interpuşi sunt produsul panicii după rezultatul alegerilor de la Deva – sunt convins că din ce în ce mai mulţi votanţi PSD vor veni alături de Pro Romania, dezamăgiţi de confiscarea Partidului de către «Cartelul de la Teldrum» şi de faptul că se dovedeşte că au fost minţiţi în 2016”, a replicat Ponta, citat de DCnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *