Skip to content
Politică

Acuzație devastatoare: administrația Firea moștenește ideile URSS-ului din anii ’50

nineoclock.ro

Citiți în cele ce urmează despre o acuzație devastatoare: mai exact, despre felul în care ar moșteni actuala administrație locală condusă de către primarul Capitalei, Gabriela Firea, ideile URSS-ului din anii ’50.

Ipoteza a fost lansată de către jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob (BTI) într-un articol publicat luni pe site-ul Inpolitics.ro, material dedicat viziunii haotice a edilului PSD asupra transportului din București, care mai mult îl complică decât să îl gestioneze.

Concret, BTI dă de înțeles că modul infernal în care se circulă astăzi în București ar fi o perpetuare a stilului de conducere impus țărilor-satelit ale URSS-ului de către NKVD, principalul serviciu secret al sovieticilor, cu scopul de a ține captivă gândirea conducătorilor locali în diverse probleme mărunte, dar cotidiene, astfel încât aceștia să nu mai aibă timp pentru o viziune de ansamblu.

Portalul Istoria.md prezintă întregul set de directive NKVD-iste, dintre care cea cu numărul 24 sună în felul următor: „Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbată” (cu excepția celor militare și de securitate).

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Bogdan Tiberiu Iacob scoate în evidență felul în care aglomerația din trafic este agravată prin încurajarea mersului cu bicicleta (printre noxele auto) și trasarea unor benzi pentru biciclete pe aleile și așa nu foarte late ale parcurilor.

„În urmă cu un an, Gabriela Vrînceanu Firea, noua «stea» a politicii dîmbovițene, promitea rezolvarea problemei traficului în șase luni maxim, transport de suprafață gratuit, sute de autobuze și tramvaie noi, cu aer condiționat și wi-fi, repararea urgentă a celor mai vechi și avariate, parcări multiple și semaforizare inteligentă.

S-a dus un sfert de mandat și ne-am ales, deocamdată, cu cea mai ieftină «soluție»: cîteva mii de stîlpi înfipți în asfalt și un haos de nedescris pe șosele. Unul de care nkvd-istul Beria și tătucul Stalin ar fi mîndri”, încheie BTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *