Skip to content
Politică

Acuzație dură din partea ACL Baia Mare pentru Cătălin Cherecheș

ACL susține că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a creat un precedent periculos prin avizarea unei contra-manifestații a PSD la marșul societatii civile din Baia Mare anuntat in urma cu o saptamana.

„Sesizăm opinia publică și autoritățile statului cu privire la un precedent periculos în Baia Mare unde primarul Cătălin Cherecheș, coordonatorul campaniei electorale a PSD-UNPR-PC în Baia Mare și Maramureș, a semnat un act cu consecințe grave. Edilul-sef a avizat o contra-manifestatie PSD-UNPR-PC la marsul societății civile din Baia Mare anunțat încă de acum o săptămână și organizat cu ajutorul rețelelor de socializare”, se arată într-un comunicat de presă al ACL Baia Mare.

Liderii ACL locali neagă participarea membrilor de partid la manifestațiile care vor avea loc vineri, 14 noiembrie, cu doar două zile înainte de alegeri.

„Imediat după primul tur de scrutin, băimărenii — în special tinerii, au luat decizia de a mărșălui pe marile străzi ale municipiului în ultima zi de campanie electorală — vineri, 14 noiembrie, de la ora 18.00, cu plecare din Piața Revoluției. Acțiunea societății civile, lipsită de implicare politică din partea Alianței Creștin Liberale, se îndreaptă împotriva tuturor celor care boicotează votul liber în România și în afara granițelor țării”, susțin cei de la ACL.

Primarul Cătălin Cherecheș este acuzat de partidele de opoziție că, prin avizul dat marșului PSD, dă dovadă de „inconștiență criminală”.

„Cu stupoare am aflat însă că primarul Cherecheș, coordonatorul local al campaniei lui Victor Ponta, a găsit de cuviință să dea aviz favorabil unei acțiuni de stradă a militanților PSD-UNPR-PC care se vor întâlni tot în Piața Revoluției tot mâine, de la ora 19.00. Edilul-șef dă dovadă de inconștiență criminală, având în vedere că marșul societății civile are în program încheierea manifestării în aceeași locație centrală, deci întâlnirea dintre cele două grupuri de manifestanți este iminentă”, transmite ACL Baia Mare.

ACL Baia Mare face apel către instituțiile statului să vegheze pentru prevenirea oricărui incident ce îi poate pune în pericol pe cetățeni.

„În fața unei situații care pune în pericol însăși siguranța băimărenilor, Alianța Creștin Liberală Baia Mare face apel către forțele Jandarmeriei și ale Poliției Române să ia act de inițiativa iresponsabilă și periculosă adoptată de primarul Cătălin Cherecheș și să vegheze cu toate efectivele și resursele la prevenirea oricărui incident ce poate degenera în adevărate lupte de stradă”, susțin cei de la ACL Baia Mare.

1 comentariu la “Acuzație dură din partea ACL Baia Mare pentru Cătălin Cherecheș

  1. Mai tafnosilor, lasa ca e loc pentru toata lumea. Ca nu v-au cumparat mamele voastre mosie orasul. Cat despre manifestarile astea ale societatii civile, s-a lamurit toata lumea ca sunt tot politice. Ceilalti macar au bunul simt sa isi asume organizarea. Voi nu, ca sunteti rame ca si candidatul vostru. Apoi, ati uitat cumva sa marsaluiti cand se plimba Chereches la brat cu Elena Udrea pe aceleasi strazi ? Bine, nu vreau sa insinuez nimic, dar ma gandeam ca poate faceti pace, ca tot e Cocos pe unde este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *