Skip to content
Politică

Acuzație EXPLOZIVĂ: Dragnea a FUGIT de la locul accidentului! STRATEGIA șefului PSD! EXCLUSIV

Mediafax

Un cunoscut sociolog și politolog îl acuză pe Liviu Dragnea, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că ”a fugit de la locul accidentului”, făcând referire la tăcerea asurzitoare a șefului PSD, care s-a evaporat rapid din spațiul public, imediat după reprimarea violentă a mitingului din 10 august.

Este vorba despre prodecanul Facultății de Științe Politice din București – l-am numit pe Alfred Bulai –, care explică ”metoda” lui Liviu Dragnea: ”Și-a însușit prea bine ‹lecția› foștilor ‹grei› ai PSD: când faci o golănie, ai grijă s-o ștergi din zonă și să nu semnezi nimic!”. PSnews.ro vă prezintă declarațiile sociologului.

Cum s-a dat la fund șeful PSD

”La fel ca ceilalți lideri ai PSD, Liviu Dragnea nu este deloc curajos. Modelele sale sunt Putin, Erdogan și Orban, dar ăștia măcar își asumă ce fac, ies în față. La toate maifestațiile ample, Dragnea s-a dat la fund: fie a fugit din țară, fie a stat pitit și a așteptat să se domolească problemele. Vă reamintesc că, în Marțea Neagră, Victor Ponta s-a îngrijit să fie prin Africa de Sud. Acum, premierul Viorica Dăncilă s-a grăbit să-și ia concediu și a făcut un mega scandal în privința delegării, numai și numai pentru a nu își asuma responsabilitatea pentru ceea ce știa că se pregătește: reprimarea violentă a mitingului de pe 10 august. Așadar, lașitatea este principala ‹calitate› a liderilor PSD. Pentru mine, tăcerea lui Liviu Dragnea nu este nici pe departe o surpriză. Când  iese, Dragnea iese numai la televiziunile sale de casă, unde zâmbește și râde fără să spună mare brânză, într-un confort de 100%, până în momentul în care îi sare muștarul, ceea ce însă se întâmplă destul de rar. În realitate, ceea ce face Dragnea acum este o fugă de la locul accidentului!

Muțenia premierului și a Jandarmeriei

Dacă tăcerea lui Dragnea era cât se poate de previzibilă, cu toții ne-am fi așteptat ca Guvernul să aibă o comunicare oficială, firească, după gravele violențe din Piața Victoriei. Sau  măcar Jandarmeria Română să fi avut o conferință de bun simț, bazată pe informații, pe scuze, și nu un tembelism cu icoane! Este cert că, sub Dăncilă și guvernarea PSD-ALDE, capacitatea administrativă lipsește cu  desăvârșire.

Frontul presei

Oriunde în lumea democratică, după astfel de violențe s-ar fi  generat o dezbatere serioasă între partea administrativă, puterea politică, și reprezentanții societății civile, ai opoziției și ai presei. În România nu se războiesc decât jurnaliștii și analiștii între ei. Dragnea preferă să lupte indirect, prin  intermediul  presei sale. Politicienii sunt aproape absenți de pe frontul ăsta, până și exponenții opoziției sunt  extrem de puțin vizibili.

Când va scoate capul din pământ

Dragnea va ieși la televiziunile de casă în momentul în  care se vor domoli lucrurile. Știa că urmează noi  proteste și vrea să evite inflamarea spiritelor. Dacă mitingurile vor continua, chiar și cu o amploare mai mică, Dragnea este obligat să o schimbe pe Viorica Dăncilă. Între timp, șeful PSD va poza că este în afara jocului. Și-a însușit prea bine ‹lecția› foștilor ‹grei› ai PSD: când faci o golănie, ai grijă s-o ștergi din zonă și să nu semnezi nimic! Exact asta a făcut Liviu Dragnea”, ne-a declarat Alfred Bulai, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *