Skip to content
Politică

Acuzație EXPLOZIVĂ: Stolojan coordona banii proveniți din traficul de carne vie cu sași și evrei! ”Afacerile” Securității EXCLUSIV

www.romaniatv.net

Istoricul și scriitorul Marius Oprea dezvăluie – în cel mai recent volum al său: ”Moștenitorii Securității”, ediție revăzută și adăugită, Polirom, 2018, Iași, colecția ”Document” – detalii tenebroase și puțin cunoscute despre controversatele activități de dinainte de ’89 ale actualului europarlamentar PNL, Theodor Stolojan, fost premier FSN (octombrie 1991-noiembrie 1992), fervent susținător al nomenklaturistului Ion Iliescu la prezidențialele din 1996 și fost președinte al PNL (august 2002-octombrie 2004), până în momentul deja celebrei retrageri din prim-planul politicii dâmbovițene.

Salariat al unității Acțiuni Valutare Speciale (AVS) – sinecură DIE care se ocupa de conturile secrete ale regimului Ceaușescu și ale Securității –, economistul Theodor Stolojan coordona, susține Marius Oprea, ”operațiunile de aport valutar special” cu sume rezultate din exporturi de armament către dictatorii din lumea a treia și terorismul internațional, ”afaceri” cu diverse produse de export ale României socialiste și, nu în ultimul rând, cu sume provenite din… ”traficul de carne vine cu sași și evrei”vânduți la propriu rudelor din străinătate în schimbul unor sume considerabile în valută! Facem precizarea că PSnews.ro a încercat să-l contacteze pe fostul premier Theodor Stolojan, însă eforturile noastre nu au fost încununate de succes.

Unitatea AVS. Contabilul lui Ceaușescu și al Securității

Iată ce scrie Marius Oprea despre legăturile lui Stolojan cu Securitatea și, ombilical, cu averea externă secretă a clanului genocidar Ceaușescu, sporită prin aportul agenților DIE. ”Andruță Ceaușescu (frate al lui Nicolae Ceaușescu, general de Securitate și fost comandant al școlii de ofițeri de la Băneasa – n. red.) locuia pe atunci (în zilele Revoluției – n. red.) nu departe de unul dintre cele mai ascunse sedii ale Securității – cel al unității Acțiuni Valutare Speciale (AVS), condusă de colonelul Anghelache, de conturile căreia răspundea înainte de 1989 Theodor Stolojan și care strângea cotele de participare la contracte comerciale ale ofițerilor din ICE Dunărea, Romtehnica, Romcereal, Rompetrol, Arcom, Terra etc. și le vărsa la BRCE (ulterior Bancorex). Sediul era în strada Roma nr. 48. Poate nu întâmplător, după 1989, casa din strada Roma a ajuns sediul oficiosului FSN Dimineața (…) Theodor Stolojan e fostul contabil de la ‹aportul valutar special›, care conținea conturile secrete ale regimului Ceaușescu și ale Securității.

”Sume rezultate din traficul de carne vie cu sași și evrei”

Theodor Stolojan a coordonat operațiunile de aport valutar special, sume rezultate din exporturi de armament, comisioane la operațiunile de comerț cu diverse produse ale întreprinderilor de export ale României socialiste, prin intermediarii din Securitate, inclusiv din traficul de carne vie cu sași și evrei. În preajma evenimentelor din decembrie 1989, în spionajul României socialiste lucrau 715 ofițeri, 36 de maiștri militari, 197 de subofițeri și 111 de încadrați ca personal civil. Cei care nu erau angrenați în ‹afaceri murdare› la ordin făceau pur și simplu bișniță”, scrie Marius Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *