Skip to content
Politică

Acuzații-BOMBĂ: ”Dragnea împinge România spre dictatură!” CUM și-a amânat șeful PSD sentința. EXCLUSIV

gsp.ro

Un cunoscut politolog și istoric dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, tenebrele controversatului miting organizat de coaliția PSD-ALDE.

Este vorba despre profesorul și scriitorul Stelian Tănase, care susține că scopul principal al manifestației este acela de a intimida justiția, astfel încât judecătorii speței ”Bombonica” ”să nu aibe curajul să-l condamne” pe șeful PSD, Liviu Dragnea. Tănase trage un semnal de alarmă care nu lasă loc de interpretări: ”Mă frapează că unii nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă că ceea ce se întâmplă este extrem, extrem de grav. Liviu Dragnea împinge România spre dictatură!”. Vă prezentăm declarațiile lui Stelian Tănase.

Tenebrele unui miting cu adresă

”În realitate, organizarea mitingului PSD se află într-o strânsă legătură cu amânarea sentinței în dosarul ‹Bombonica›. Din punctul meu de vedere, amânarea sentinței este un efect al organizării acestui miting al cărui scop principal este tocmai acela de a intimida justiția. Pe de altă parte, cei trei judecători încearcă să câștige timp. Cel mai probabil, ei nu au căzut încă de acord, fie cu privire la cuantumul final al condamnării, fie cu privire la o eventuală achitare. Au considerat că este mai înțelept să sară peste momentul mitingului, să scape de acest moment de tensiune. Cu alte cuvinte, iată că Liviu Dragnea a reușit să intimideze justiția și să își amâne sentința. A organizat un miting plătit ca să nu aibă judecătorii curajul să-l condamne!  

Spre dictatură: intimidări oficiale și negocieri subterane

Ce rost mai are, acum, organizarea propriu-zisă a mitingului PSD, dacă manevra de intimidare și-a atins scopul înainte de a se întâmpla?, mă veți întreba. Firește, intimidările și presiunile continuă, iar mitingul costă foarte, foarte mulți bani. Sunt convins că, în culise, Liviu Dragnea va încerca să negocieze intens, în toate direcțiile, pentru a scăpa de o condamnare în primă instanță. Mă frapează că unii nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă că ceea ce se întâmplă este extrem, extrem de grav. Prin acțiuni de genul acesta, Liviu Dragnea împinge România spre dictatură!  Potrivit informațiilor mele, în interiorul PSD există nemulțumiri majore privitoare la obligativitatea acestui miting decis de Dragnea – este vorba despre primari și alți lideri locali care nu vor să participe la o astfel de manifestație. Mitingul PSD se vrea și o intimidare a sutelor de mii de bucureștenilor care au protestat în stradă împotriva mutilării Legilor justiției”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *