Skip to content
Alegeri locale 2020

Acuzații de fraudă la USR Cluj. Alegerile au fost anulate

PS News

Uniunea Salvați România, filiala Cluj a fost obligată să recunoască public că alegerile interne, pentru desemnarea candidaților pentru funcția de postul de consilier județean, au fost fraudate.

Ce s-a întâmplat la USR este de noaptea minții, susțin surse din interiorul partidului pentru EVZ.ro. Urna cu buletinele de vot a fost deschisă pe traseul de la sala unde a avut loc votarea și până la sala unde trebuiau numărate voturile. O mare parte din buletinele de vot au fost bifate în dreptul unor candidați, astfel încât aceștia să aibă voturi mai multe.

USR Cluj a emis un comunicat în care se arată că alegerile au fost fraudate, și că acestea au fost suspendate, pentru moment din cauza acestor suspiciuni. USR-iștii sunt acuzați că au folosit aceleași practici de fraudă, care se regăsesc la diferite examene, și anume însemnarea buletinelor de vot. ”USR Cluj a trecut în ultimele luni printr-o campanie internă în care membrii ce doresc să ocupe un loc pe listele de candidaţi la Consiliul Judeţean Cluj şi-au putut face campanie. Lista finală urma să fie stabilită, duminică, prin votul delegaţilor din filialele din judeţ. După încheierea procesului de vot, comisia electorală s-a retras pentru a număra voturile, iar în timpul acestui proces, membrii comisiei electorale au observat că pe mai multe buletine de vot pentru Consiliul Judeţean Cluj apar semne distincte, având altă grafie şi culoare decât celelalte. În acel moment s-a sistat numărătoarea voturilor fiind numărate peste 40 de buletine. Pentru a evita apariţia oricăror urme de îndoială asupra alegerilor, comisia electorală a decis să invalideze alegerile pentru Consiliul Judeţean şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean pe motiv că ambele erau tipărite pe acelaşi buletin de vot”, precizează USR Cluj, într-un comunicat.

Șefii USR Cluj susțin că această situație neplăcută se datorează unei acțiuni individuale ale unei persoane, fără să fie făcut public un nume. ”Această situaţie neplăcută este rezultatul unei acţiuni individuale, care nu caracterizează absolut deloc modul în care USR Cluj funcţionează. Votul va fi reluat într-o nouă întâlnire la nivel judeţean, iar până atunci sperăm să avem finalizată ancheta internă privind sursa acestor neregularităţi. Cei responsabili vor fi sancţionaţi fără îndoială”, mai spun ce de la USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *