Skip to content
Economie Societate

Acuzații de furt comercial în SUA la adresa Huawei. Cum pledează compania chineză

Huawei Device şi Huawei Device au pledat ca fiind nevinovate pentru acuzaţii de fraudă, conspiraţie pentru furt comercial şi alte acuzaţii, la Tribunalul Districtual din Seattle, potrivit Departamentului de Justiţie al Statelor Unite.

Procesul va începe pe 2 martie 2020.

Cele două divizii ale grupului chinez Huawei Technologies sunt acuzate că au conspirat pentru a fura secrete comerciale ale companiei T-Mobile US, arată News.ro.

T-Mobile a acuzat Huawei că a furat o tehnologie numită ”Tappy”, care mimează degetele umane şi este folosită pentru testarea smartphone-urilor. Huawei anunţase că disputa a fost rezolvată în 2017.

Acuzaţiile se adaugă presiunilor exercitate de guvernul american asupra Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume.

Washingtonul încearcă să împiedice companiile americane să cumpere routere şi alte echipamente fabricate de Juawei şi îşi presează aliaţii să facă la fel.

Un oficial de rang înalt din sectorul cibernetic american a declarat marţi că guvernele europene ascultă mesajul SUA potrivit căruia Huawei expune reţelele de telecomunicaţii la riscuri de securitate.

Nicio dovadă de spionaj nu a fost prezentată public, chiar dacă supravegherea Huawei s-a intensificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *