Skip to content
Politică

Acuzații de manipulare. Scandal între ACL și PSD la numărarea voturilor

Liderii ACL Teodor Atanasiu și Alina Gorghiu au declarat duminică că PSD a anunțat centralizarea a 80% din voturile de la prezidențiale,pe numărătoarea paralelă, în condițiile în care până la acel moment erau semnate doar 30% din procesele verbale,acuzând organizarea „de toată jena” a primului tur.

„Astăzi am aflat cu surprindere că PSD este partidul miracolelor, domnul Dragnea ne-a anunțat că în cinci minute ne va da rezultatul din 80% din secții, deși după ce am discutat cu toți reprezentanții în secțiile de votare nu s-au semnat procesele verbale decât în 30% din secțiile de votare din România. Restul probabil că le semnează după ce domnul Dragnea anunță rezultatul, și copiază rezultatul de la domnul Dragnea, altfel nu este de conceput ca 30% din procesele verbale să fie semnate și domnul Dragnea să aibă numărate 80% din secțiile de votare”, a declarat Atanasiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a reclamat faptul că românii din străinătate nu și-au putut exercita votul la ambasade din cauza organizării defectuoase.

„Am observat un Victor Ponta care nu numai că n-a îndrăznit să țină discursul la momentul anunțării rezultatelor, s-a temut de rezultat, s-a temut de votul românilor, astfel încât a făcut tot posibilul prin ministerul de Externe să împiedice acest drept de vot. Avem un Victor Ponta care prin discursul prin care și-a anunțat rezultatele și intențiile de viitor a făcut niște gafe impardonabile”, a spus Gorghiu.

Ea a făcut referire la faptul că premierul ar fi spus că „acele cozi de la Paris, din Munchen, din Frankfurt, de la Roma, de oriunde din lumea asta, s-au datorat nu proastei gestionări a acestui lucru de către Ministerul Afacerilor Externe, ci pentru faptul că nu au mai furat românii”.

„Este una din declarațiile care sfidează bunul simț, sfidează legea, sfidează votul pentru care fiecare dintre acești oameni au stat 6-7 ore din secțiile de vot, încercând să-și exercite acest elementar drept”, a declarat Gorghiu.

1 comentariu la “Acuzații de manipulare. Scandal între ACL și PSD la numărarea voturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *