Skip to content
Politică

Acuzații dure din Comisia SRI: ”Îi solicit să nu îşi mai bată joc de legile ţării!”

radutudor.ro

O serie de acuzații dure vin chiar din interiorul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI. Mai exact, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, membru în Comisia SRI, susţine că majoritatea membrilor comisiei parlamentare au aflat din presă despre audierea lui Horia Georgescu.

Mai mult, Viziteu îi solicită preşedintelui comisiei, Claudiu Manda, să respecte procedurile parlamentare şi pe propriii colegi din comisie şi să nu îi mai pună în situaţia de a afla din mass-media despre audierile programate a avea loc în doar câteva ore.

Astăzi (joi – n.r.) îl vom audia în cadrul Comisiei de control SRI pe fostul şef al Agenţiei de Integritate, Horia Georgescu, însă majoritatea membrilor comisiei au aflat despre această audiere din presă. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, săptămâna trecută fiind aceeaşi situaţie cu audierea domnului Soviani. Conform procedurilor, membrii comisiei trebuie informaţi cu cel puţin 24 de ore înainte că urmează să aibă loc o audiere. Şi în acest caz însă am fost informat despre audierea din această dimineaţă abia ieri seară” a afirmat Lucian Stanciu-Viziteu, potrivit Hotnews.ro

Potrivit deputatului USR, membrii comisiei sunt puşi în imposibilitatea de a se pregăti aşa cum trebuie asupra audierilor pentru că sunt informaţi târziu: „Îi solicit domnului Manda şi colegilor săi din PSD să nu îşi mai bată joc de legile ţării, de banul public şi de ceilalţi colegi din comisie. Chiar dacă pentru partidul aflat la guvernare încălcarea legilor a devenit cutumă, am speranţa că şi dânşii pot învăţa să îşi respecte ţara, cetăţenii şi Constituţia, aşa cum am văzut în aceste zile în Congresul american, acolo unde audierile importante se stabilesc cu săptămâni înainte. Domnule Manda, nici Parlamentul şi nici comisiile de specialitate nu sunt instrumente politice în mâinile celor care deţin majoritatea. Ele reprezintă cetăţenii. Aruncând în derizoriu aceste instituţii demonstraţi că de fapt nu vă pasă nici de ţară, nici de Constituţie şi nici de cetăţeni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *