Skip to content
Politică

Acuzații dure în USRPLUS: „Mulți ar sări în apărarea colegilor cărora li se dictează ce să facă, însă le este teamă că vor fi dați afară din partid”

Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou scandal are loc zilele acestea în USRPLUS. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că formațiunea politică se confruntă cu acuzații acide în interior, după ce consilierul Cezar Baciu a votat bugetul Municipiului Iași și a fost amenințat ulterior că va fi exclus din partid. Mai exact, liderii partidului sunt acuzați, pe grupurile interne, de „purtare abuzivă”, reprezentați ai USRPLUS susținând că Dan Barna întreține o „imagine falsă a unei democrații existente partid”.

„De ceva vreme se întreține o imagine falsă a unei democrații existente partid. Am ajuns în situația în care mulți ar sări în apărarea colegilor cărora li se dictează ce să facă, deseori contrar convingerilor lor, însă le este teamă că vor fi dați afară din partid, fără drept la replică, așa cum s-a întâmplat și în ultimul caz, cel al lui Cezar Baciu. El a fost scos afară de pe toate grupurile, efectiv a dispărut complet din USR după ce a votat bugetul, fără să îl lase să vorbească.

Și acesta nu este un caz singular, din păcate. Așa se practică aici, dacă nu te-ai supus dorinței conducătorului, ești linșat și dat afară din partid, fără drept de apel”, au precizat surse politice pentru PS News.

Miza disputei de la Iași este, însă, una politică. În acest moment, sunt două tabere care se luptă pentru controlul organizației municipale, cea formată în jurul senatorului Maris Bodea, respectiv cea formată în jurul deputatului Filip Havârneanu. Pentru că președintele USR Iași, Cosette Chichirău, a optat pentru susținerea lui Bodea, Filip Havârneanu a făcut presiuni ca omul său din consiliul local, Cezar Baciu, să răstoarne soarta votului pentru bugetul Iașiului.

Baciu acuză că este „linșat”

Amintim că Cezar Baciu, USR-istul exclus din partid după ce a votat bugetul Municipiului Iași alături de PNL și PMP, a rupt tăcerea și a reacționat la decizia drastică luată de conducerea formațiunii politice. Într-un interviu pentru ZiaruldeIași, consilierul local Cezar Baciu (USRPLUS) a susținut că este „linșat” de către colegii de partid și a subliniat că a fost exclus din toate grupurile de discuții ale USRPLUS.

„Nu am discutat cu colegii mei din partid deoarece am fost exclus de pe toate grupurile interne de discuții, mi-a fost tăiată orice cale de comunicare cu colegii mei. Voi veni cu un punct de vedere în fața lor, dar, momentan, voi aștepta puțin pentru că am sesizat din toate părțile un atac mediatic foarte puternic din partea lor, un linșaj la care nu pot, pur și simplu, să răspund.

E un linșaj intern în care nu mi se acceptă să-mi pot spune punctul de vedere. Ca atare, dacă nu mi se oferă cale de apărare, nu aș vedea de ce să răspund prin alte surse. Democratic ar fi să mi se accepte punctul de vedere în interiorul partidului, în fața tuturor membrilor, ei pot fi îndoctrinați în momentul de față așa cum ați spus și dvs. că aș fi un trădător. Majoritatea colegilor mei din USRPLUS, care nu sunt în CL, nu prea înțeleg importanța deciziilor pe care le luăm noi aici și faptul că noi avem obligația de asumare”, a precizat Cezar Baciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *