Skip to content
Politică

Acuzații dure la adresa ministrului de Interne! Ionel Dancă: Carmen Dan a mințit cu nerușinare!

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, reacționează dur după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut public că aderarea României şi a Bulgariei la Schengen se află pe agenda reuniunii informale a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne (JAI) din UE deși acest lucru nu era adevărat. De altfel, Carmen Dan a fost contrazisă chiar de secretarul de stat german Stephan Mayer.

Într-o postare pe Facebook, Dancă subliniază că o astfel de situație nu a mai fost întâlnită în istoria președinției Consiliului UE și o acuză pe Carmen Dan că ”a dezinformat în mod grosolan opinia publică prin confuzie”.

„În ce hal poate să mintă Carmen Dan! Așa ceva nu cred că s-a mai întâmplat în istoria președinției Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Carmen Dan a mințit cu nerușinare despre agenda Consiliului de miniștri de Interne din statele membre UE, după reuniunea pe care a prezidat-o.Carmen Dan a dezinformat în mod grosolan opinia publică prin confuzie, afirmând că subiectul intrării României și Bulgariei în Schengen va fi pus în discuție pe agenda reuniunii informale a Consiliului JAI, potrivit b1.ro.

În primul rând, din informații sigure, știm că subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen nici măcar nu a fost propus de Președinția Guvernului României a Consiliului JAI.

A doua minciună ordinară a ministrului Carmen Dan este că subiectul extinderii Schengen ar fi fost discutat sau ”tatonat” în cadrul reuniunii de astăzi. Absolut fals! Știm sigur că nu a existat acest subiect în cadrul reuniunii.

#Românii_trebuie_să_știe că actualul Guvern, care asigură președinția Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, nu face nimic pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen, că acest obiectiv nici măcar nu figurează printre prioritățile reale ale Cabinetului Dragnea – Dăncilă iar Carmen Dan minte de fiecare dată când este întrebată de acest subiect.

Cu această guvernare mincinoasă, susținută de PSD și ALDE, românii nu vor vedea zona Schengen fără control la graniță. Așa cum am avertizat, PSD și ALDE pun cruce intrării României în Schengen!”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *