Acuzații dure. „PSD și UDMR au un pact secret”

Acuzații dure planează asupra coaliției de guvernare. Unul dintre candidații la Președinție spune că UDMR și PSD au făcut un „pact secret”

„E un pact secret între PSD și UDMR, pact care prevede că s-a negociat de către lideri ai PSD recunoașterea autonomiei teritoriale a județelor Covasna, Harghita și Mureș, recunoașterea pe criterii etnice a celor trei județe și înființarea unei Ungarii mici în mijlocul României, în contul voturilor date de etnicii unguri pentru candidatul Victor Viorel Ponta, în turul II de scrutin. (…) Am aflat că s-a pus la cale un protocol extraordinar de periculos, un act de trădare națională, care a fost pus la cale de conducători ai PSD și ai UDMR. Am aflat că șeful echipei de negociatori din partea PSD la încheierea acestui protocol secret a fost Viorel Hrebenciuc, iar din partea UDMR șeful echipei de negociatori a fost Gheorghe Frunda, nu știu cine l-a maghiarizat”, a afirmat vineri, într-o conferință de presă, Gheorghe Funar.

El a spus că dacă organele abilitate ale statului și președintele României nu se vor sesiza va face o plângere la procurorul general.

„PSD s-a angajat că după alegeri, în Parlament, la începutul anului viitor, va fi luat în discuție proiectul introdus de UDMR vizând statutul așa-zisului ținut secuiesc și cei de la PSD s-au angajat că vor asigura votarea acestui proiect al UDMR, cu mici amendamente. Respectiv, se vor aduce unele mici modificări în text, dar nu de fond, ci de suprafață, la unii termeni folosiți în actul normativ, el va fi adoptat și PSD a acceptat ca în contul voturilor pe care le vor da ungurii în turul II pentru candidatul Victor Viorel Ponta, PSD s-a angajat să acorde Ungariei cele trei județe românești — Covasna, Harghita și Mureș. (…) Este un act de trădare națională asupra căruia ar trebui ca organele statului român să intervină. Sper că și președintele Traian Băsescu a aflat de el și că își va exercita prerogativele de președinte al României. În ipoteza în care președintele României nu reacționează, o să sesizez pe procurorul general al României asupra acestei situații”, a avertizat Gheorghe Funar.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL