Skip to content
Sănătate

Acuzaţii grave! Cazuri de COVID-19, mușamalizate de DSP Bucureşti

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) este acuzată că, începand cu luna februarie 2021, nu a raportat toți pacienții COVID. Este vorba despre aproximativ 3.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, ce nu au fost introduse de angajații DSPMB în aplicația CORONA FORMS.

Pacienții au fost raportați de către reprezentanții clinicii OK Medical conform prevederilor legale, transmite jurnalist.ro. În acest context, OK Medical a formulat și transmis, joi, două plângeri penale împotriva angajatilor DSPMB. Plângerile au fost înregistrate la DIICOT și DNA și au în vedere săvârșirea mai multor infracțiuni, precum abuz în serviciu și zadarnicirea combaterii bolilor.

Totodată, reprezentanții clinicii medicale au transmis și către Ministerul Sănătății o adresa de clarificare a situației. „Această acţiune nelegală a angajaţilor DSPMB a generat şi generează o serie de efecte: raportarea eronată a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, neinstituirea obligaţiei de izolare pentru pacienţii depistaţi pozitivi, punerea în imposibilitate a pacienţilor de a beneficia de concedii medicale, punerea în imposibilitate a pacienţilor de a beneficia de îngrijiri medicale, prejudicii grave de imagine ale Companiei noastre etc.”, transmite OK Medical.

Reprezentanţii companiei au mai purtat discuţii cu conducerea DSPMB şi li s-a promis remedierea situaţiei, dar directorul Oana Nicolescu nu doar că nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, dimpotrivă, aceasta a decis cercetarea disciplinară a medicilor epidemiologi din cadrul DSP, care, împreună cu OK Medical, au propus măsuri constructive de combatere a pandemiei.

Directorul DSPMB a invocat „motive nereale, nelegale, cu scopul de a intimida si de a ne forta sa renuntam la demersurile noastre legale, juste si corecte din punct de vedere epidemiologic”, spun reprezentanții OK Medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *