Acuzații grave în USR: „Alegerile s-au desfășurat sub suspiciunea unor abuzuri de putere din partea conducerii”

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Mihai Ochiuleț (USR), consilier municipal la Constanța, a vorbit pentru Replica online.ro, despre alegerile interne din USR, în cadrul cărora, George Gima a fost ales președinte al Organizației Municipale. Ochiuleț a precizat că a sesizat Bucureștiul cu privire la unele abuzuri care ar fi avut loc în contextul alegerilor.

„Noi am sperat că o să câștigăm, de data aceasta, având în vedere și cei trei ani și jumătate ai actualului primar care au fost dezastruoși. Dar constănțenii sunt suverani, au decis la vot, au decis prin vot și Vergil Chițac a fost reales pentru un nou mandat, din păcate. Părerile sunt împărțite, se poate spune că s-a și greșit în campanie, poate nu ar fi trebuit să meargă atât de mult pe negativ.

Au fost prieteni de ai mei care au zis „Voi numai criticați, dar veniți și voi cu proiecte, vrem să vedem echipa, să vedem specialiștii din spatele colegului vostru Stelian Ion, vrem să vedem alte lucruri. Știm, vedem, tot orașul este dezastru. Știm de Vergil Chițac”. Nu știu dacă, neapărat, aici era greșeala, dar cred că echipa de campanie a greșit strategia”, a spus Mihai Ochiuleț.

Întrebat dacă trebuie să curgă demisiile, la Constanța, acesta a precizat: „Având în vedere că am plecat de la 9 consilieri locali (n.red. obținute la alegerile din 2020) și am ajuns la 4, eu cred că echipa de campanie trebuia să-și asume aceste lucruri și să-și dea demisia. Alături de Stelian Ion au fost George Gima, Florin Cocargeanu și încă o persoană sau două… deciziile au fost luate doar în acest cerc și atunci ei trebuiau să facă un pas în spate”.

Și Stelian Ion? Fiecare om, dacă acesta consideră că a greșit sau nu, ar trebui să ia singur deciziile”, a adăugat consilierul.

Florin Cocargeanu a făcut un pas în spate, în momentul în care a decis să se retragă de la conducerea Organizației Municipale. Nu e suficient, spune Mihai Ochiuleț. „Un pas înapoi era dacă nu mai candida, este vicepreședinte”.

Consilierul local face acuzații destul de dure cu privire la colegii săi, acuzații care au ajuns și la urechile conducerii partidului. „Au fost niște alegeri care s-au desfășurat sub suspiciunea unor abuzuri de putere din partea conducerii…Florin Cocargeanu, Stelian Ion? S-au făcut niște sesizări către Biroul Național, urmăm pașii normali conform statutului și vom vedea ce vor hotărî cei de la București. Nu sunt acuzații, sunt niște suspiciuni având în vedere că în ultimele zile înainte de votare, cu nouă zile, au intrat aproape 100 de oameni în partid, iar acei oameni nu știm de ei, au votat cu George Gima, cu actuala conducere. Sunt copii, rude, prieteni ai celor din conducere”, a subliniat consilierul. Întrebat cine a sesizat Bucureștiul, acesta a răspuns: „Atât eu, Dumitru Caragheorghe, cât și alți colegi. Acum urmează ca cei de la București să hotărască dacă aceste suspiciuni sunt reale sau nu. Evident, sunt două tabere în USR. O tabără cu Stelian Ion, Gima și Cocargeanu etc. și cealaltă tabără restul colegilor”.

S-a dorit alt candidat în afară de Stelian Ion?! Când s-a produs ruptura în USR?

„Din păcate, când doream să găsim un candidat pentru primăria Constanța. Am încercat să găsim un candidat din afara partidului. Dar, din păcate, nu am găsit, am fost refuzați de toți cei la care am fost. Apoi singura candidatură eligibilă și cu șanse reale de a câștiga primăria, pentru că asta ne doream, să luăm conducerea orașului și să ducem Constanța acolo unde merită, a rămas Stelian Ion. De acolo au plecat neînțelegerile. În viața fiecărui partid mai sunt frământări, mai sunt neînțelegeri, dar cu siguranță vom trece și peste aceste lucruri”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: