Skip to content
Politică

Acuzații GRAVE. Viceprimarul Clujului, trimis în judecată de DNA

epochtimes-romania.com

Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj Napoca, a fost  trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru trafic de influență și spălare de bani.

Potrivit DNA, Horvath, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.

Viceprimarul Clujului i-a pretins omului de afaceri, Fodor Zsolt, procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente cu o  o valoare totală de circa 20.000 lei, conform procurorilor.

Vă prezentăm comunicatul oficial de la Direcția Naționlă Anticorupție, remis redacției PSnews:

„În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1266/VIII/3 din 11 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar, a inculpatei HORVATH ANNA, la data faptei și în prezent viceprimar al municipiului Cluj Napoca, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

trafic de influență,

spălare a banilor,  

Măsura controlului judiciare impune respectarea unor obligații, între care aceea de a desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, de a nu depăși limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de prelungire a controlului judiciar.

și în stare de libertate a inculpatului FODOR ZSOLT, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– cumpărare de influență,

– spălare a banilor. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.

Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire, etc..

La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă “agreată” de inculpata Horvath Anna.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai unui imobil ce aparține inculpatei Horvath Anna.

Având în vedere că Horvath Anna este și avocat, competența de judecare revine Curții de Apel Cluj,  instanță la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *