Skip to content
Politică

ACUZAȚII incendiare: Dragnea și Tăriceanu au încercat să mintă UE la fel cum Ceaușescu s-a străduit să păcălească SUA! EXCLUSIV

Inquam Photos

Un cunoscut scriitor și politolog analizează, în exclusivitate pentru PSnews.ro, urmările devastatorului raport emis, vineri, de experții Comisiei de la Veneția, avertizând că ”înșelăciunea” PSD-ALDE a luat sfârșit în cadrul Uniunii Europene.

Este vorba despre scriitorul Stelian Tănase, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

Dublul limbaj

”Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au jucat la cacealma cu Uniunea Europeană și cu experții Comisiei de la Veneția. Mai exact, s-au folosit de un dublu limbaj: la Starsbourg, la Bruxelles și în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, cei trei au dat asigurări că sunt racordați la valorile europene, că veghează asupra statului de drept și a Justiției, că vor lua în considerare recomandările Comisiei ș.a.m.d., dar, în România, Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă au făcut cu totul altceva, mutilând Legile Justiției și Codurile penale.

Miza salvării lui Dragnea de la pușcărie

Raportul Comisiei de la Veneția demonstrează tuturor că acei specialiști super-calificați sunt cât se poate de conștienți de faptul că Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă i-au mințit în față, de nenumărate ori, și au făcut exact ce și-au propus pentru a-l scăpa pe șeful PSD de apropiata pușcărie, dar și pe mulți alți politicieni certați cu legea. Raportul Comisiei certifică faptul că s-a terminat cu înșelăciunea PSD-ALDE, că Uniunea Europeană știe foarte bine cu ce se ocupă, în realitate, puterea de la București.

”Modelul” dictatorului Ceaușescu

Întrebarea care se pune acum este ce vor face Dragnea și gașca sa după oficializarea acestui raport. Vor flutura baliverna lui Nicolae Ceaușescu, cea privind neimplicarea statelor străine în politica națională… sau vor da înapoi? Trebuie spus că marja lor de acțiune nu este deloc una confortabilă: din momentul în care România a devenit membră cu drepturi depline a Uniunii Europene, tot ceea ce se întâmplă în Europa ne privește și pe noi, iar tot ceea ce se întâmplă aici, pe malurile Dâmboviței, privește întreaga Europă. Nu mai există zidurile de pe vremea lui Ceaușecu!

”Lui Timmermans i s-a acrit să tot fie mințit de PSD-ALDE!”

Ca țară membră UE, România s-a angajat să respecte o serie de aspecte ce țin de esența democrației, un set de valori, și are responsabilități în acest sens, mai cu seamă că urmează MCV-ul, iar lui Frans Timmermans i s-a acrit să tot fie mințit de reprezentanții PSD-ALDE. Dacă mincinoșii de la București nu vor de înapoi, sunt convins că vor urma sancțiuni drastice, dar acestea nu îi vor atinge pe capii coaliției de guvernare, ci tot pe românii de rând. Dragnea și ai lui au tot jucat la cacealma – așa a făcut și Nicolae Ceaușescu, prin Occident și în SUA, în perioada în care se chinuia să obțină clauza națiunii celei mai favorizate: când vizita state democratice, promitea să respecte drepturile omului și, când revenea în țară, demola sate, biserici, cartiere, înfometa populația, persecuta și întemnița disidenți, îi hăituia cu Securitatea…”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *