Skip to content
Gorj Locale

Acuzații la o creșă din Bumbeşti Jiu. Mama unei fetițe spune că micuța a fost sedată

ghidcabinet.ro

Anchetă a poliției la o creșă din Bumbeşti Jiu, după ce o fetiță ar fi primit substanțe care i-au provocat somnolentă. Și nu ar fi fost singura. Primarul, în subordinea căruia este creșa, a declanșat o anchetă, conform stiri.tvr.ro.

Mama, în vârstă de 22 de ani, s-a plâns polițiștilor că fiica sa ar fi fost maltratată și sedată la creșă.

Ea susține că a aflat despre întâmplare chiar de la fiica sa, în vârstă de doi ani și jumătate.

Aceasta ar fi fost forțată să bea un sirop care provoacă somnolență și, potrivit mamei, nu doar fiica sa ar fi fost supusă la acest tratament.

Fetiției i-au fost făcute analize, iar rezultatele urmează să vină de la Institutul „Mina Minovici” București în câteva zile.

Până atunci, însă primarul, in subordinea căruia este creșa, a declanșat o anchetă. A mers în această dimineață la creșă unde a fost asigurat că acel medicament nu este în trusa de prim ajutor din instituție. În plus, nu a mai fost achiziționat din 2017, și conform protocolului niciun medicament nu este administrat fără acordul părinților.

Însă, edilul susține că dacă se va dovedi că sedativul a fost dat acelui copil, se va merge până la desfacerea contractului de muncă a celui vinovat. Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Cercetările sunt făcute sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *