Skip to content
Politică

Acuzații nimicitoare. Numele lui Ponta, legat de fostul premier penal al Republicii Moldova

Acuzații nimicitoare. Numele lui Ponta, legat de fostul premier penal al Republicii Moldova

Liderul comunistilor din Moldova, Vladimir Voronin, l-a acuzat pe fostul premier Valeriu Strelet ca a cumparat, impreuna cu Vlad Filat si Victor Ponta, peste 2.000 de hectare in orasul ucrainean Odesa.

Pământuri în orașul Odesa, terenuri în parcur Herestrău, furtun pentru pomparea spirtului din Moldova în Ucraina, falsificări de acte în vamă au fost acuzațiile aduse premierului demis Valeriu Streleț de către liderul PCRM și fostul președinte al Republicii Moldova între 2001-2009, Vladimir Voronin. În replica, șeful Executivului l-a îndemnat pe ultimul să nu vocifereze în plenul Parlamentului ce visează noaptea, informează agora.md.

Potrivit lui Voronin, premierul Streleț ar fi achiziționat împreună cu omologul său român Victor Ponta, dar și liderul PLDM, Vlad Filat, câteva mii de hectare de pământ în orașul Odesa din Ucraina.

Dvs împreună cu doi parteneri, Filat și un oarecare Victor Ponta, cu ce scop ați cumpărat peste 2000 de ha în orașul Odesa. Ce puteți spune despre compania Cristal Nord din Otaci? Acum v-ați implicat acolo, și până nu demult acolo mai era Gacichevici. Furtul care l-ați tras pe sub pământ acolo din ce direcție pompează spirtul – din Moldova în Ucraina sau invers?”, a întrebat retoric Vladimir Voronin.

Nu a fost trecută cu vederea nici activitatea companiei fondate de prim-ministrul Valeriu Streleț.

„Dacă ceva visați noaptea nu spuneți în plenul Parlamentului pentru că nu e o chestie bună. Nu am alte averi care să nu fie incluse în declarația de venit. Am o singură companie pe care am fondat-o și din administrația căreia m-am retras din 2009 când mi s-a validat mandatul de deputat. Vă rog foarte atent. Pe doi deja i-am acționat în judecată. Nu o să ezit nici în alte cazuri”, a replicat Streleț.

Joi, plenul Parlamentului din Moldova a dezbătut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, depusă de 42 dedeputați comuniști și socialiști. Parlamentul de la Chisinau a aprobat joi motiunea de cenzura impotriva guvernului Valeriu Strelet, care a fost astfel demis.

1 comentariu la “Acuzații nimicitoare. Numele lui Ponta, legat de fostul premier penal al Republicii Moldova

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *