Skip to content
Politică

Acuzațiile lui Vlad Voiculescu la adresa PNL, doar ”un tertip politic”. Alfred Bulai: E atât de incompetent încât îi trebuie 3 luni să descopere datele măsluite?

Facebook/ Alfred Bulai
" "

Într-un interviu pentru PS News, sociologul și analistul politic Alfred Bulai susține că acuzațiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit cărora liberalii ar fi „măsluit” datele epidemiologice înainte de alegeri, reprezintă doar ”un tertip politic” prin care ministrul încearcă să arunce vina proastei gestionări a pandemiei în cârca predecesorilor săi.

”Atât de incompetent e domnul Voiculescu încât îi trebuie 3 luni să descopere chestia asta?! Nu. El a declarat acest lucru pentru a se apăra, pentru că toată lumea îl acuză de cum gestionează situația pandemică și atunci el a zis „bă, n-a fost niciodată bine”. A făcut acest lucru pentru a scăpa de acuzele publice, e un tertip politic. Nu dau doi bani pe genul acesta de abordare.

" "
" "

Din acest punct de vedere, Voiculescu a ajuns un ministru la fel ca PSD-iștii, ca PNL-iștii. Nu e nicio surpriză că încearcă să se apere singur. Penibilitatea crasă este legată de faptul că el ne spune acest lucru la 3 luni. 

Aceste declarații nu vor duce nicăieri, însă, atât timp cât consemnul pe unitate este de armonie. Șandramaua se va rupe la un moment dat, dar nu în perioada următoare. Și acum sunt tot felul de oportunități în care unii să dea vina pe ceilalți, dar să vedem când va începe cu adevărat criza economică în România, pentru că aceasta abia începe în România. Când va începe criza, să vedeți ce vor mai arunca vina unii pe alții, acum e abia la început”, spune sociologul.

De asemenea, Alfred Bulai critică noile restricții anunțate pe surse de autorități, susținând că acestea sunt ”decizii politice tâmpite”.

”În general, astea sunt genul de decizii politice tâmpite care nu aparțin doar politicienilor români, ci și în alte state unde se consideră că nu au cum să rezolve lupta cu coronavirusul fără restricții.

Virusul e nocturn, el aleargă pe străzi ziua, e o prostie. Dacă se respectă regulile de distanțare, care sunt cât mai firești e ok. Ideea de a nu ieși noaptea din casă e o tâmpenie. Oricum ieșeau puțini din casă și ar trebui să fie decizia personală a fiecăruia.

PNL-ul are date mai exacte și știe că restricțiile acestea  vor însemna blocaje tot mai mari. Dacă vor închide magazinele înainte de 18, vom avea vânzare tot mai mică, vom avea un blocaj economic tot mai mare și atunci ceea ce urmează e tot mai negru. E o glumă coronavirusul față de criza ce urmează. Dacă rămâneți fără casă vă garantez eu că nu vă veți mai speria de gripă”, conchide sociologul.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost „pierdute” vreo două zile.

Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel ne furăm singuri caciulă minţindu-ne frumos”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *