Skip to content
Puterea Știrilor Video

Acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind raportarea eronată a deceselor Covid, niște ”perdele de fum”. Nelu Tătaru: Cine n-a fost în linia întâi nu va înțelege niciodată

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul liberal Nelu Tătaru susține că acuzațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, referitoare la presupuse erori în raportarea deceselor Covid-19, sunt ”perdele de fum” aruncate de oameni care nu cunosc realitatea din teren.

„Cred că la supărare domnul Voiculescu spune multe. Le-am văzut reacțiile celor de la Colentina și celor de la ROL 2. Mie mi se spunea anul trecut că merg prea mult în teren și ar trebui să stau în minister. Cine nu a înțeles sau nu a fost în linia întâi nu o va înțelege niciodată. 

" "
" "

Raportările se fac de către spital în Corona-Forms. DSP-ul vine și reevaluează chiar dacă el a fost raportat cu Covid, dar după anchete epidemiologice este dată cauza decesului.

Există un traumatism major într-un accident rutier. Pacientul este dus la spital și acolo se face și o testare. Îl testăm, vedem că este pozitiv, dar omul decedează pe masa de operație, pentru că leziunile au fost prea profunde și prea multe ca să rezite. Nu pot da că a murit de Covid. El a fost infectat cu Covid, dar decesul său s-a produs din alte cauze. Aceasta este cea de a doua evaluare pe care o face DSP-ul și dă pentru fiecare deces în parte cauza decesului.

Să lăsăm profesioniștii să se exprime, iar înainte de a arunca perdele de fum, cred că ar trebui să ne gândim că în spatele fiecărui pacient stau o mulțime de oameni care lucrează în sistemul medical românesc. Să nu credem că decesul unui pacient s-a produs deodată, ci după multă suferință și după multă muncă al acestui personal medical. Cred că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a arunca cu anumite informații”, spune fostul ministru.

De asemenea, Tătaru susține că este revoltător ca ministrul Sănătății să nu cunoască temeinic situația pandemică.

„Eu am avut o surpriză neplăcută acum 4 săptămâni, când am văzut pe burtiera unei emisiuni declarațiile unui oficial din Ministerul Sănătății: <<Sunt județe în care nu știm ce se întâmplă>>. Nu există așa ceva. Când nu știi ce se întâmplă te duci în județul acela să vezi ce se întâmplă. Când recunoști că sunt județe în care nu știi ce se întâmplă și deodată spui că s-au raportat altfel decât trebuiau raportate, de unde știi deodată, că tu nu știai parcă ce se întâmplă?!

Din punctul meu de vedere, ar trebui să ne gândim de două ori când într-o stare de criză sanitară, într-o stare în care populația este cu nervii întinși la maxim după un an în care a suportat destule, și tu să vii să creezi un pic de degringoladă, conchide Nelu Tătaru.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *