Skip to content
Politică

ACUZAȚIILE unui fost vicepremier: pe Tăriceanu NU îl deranjează să se descotorosească de Tudorel Toader! EXCLUSIV

MagnaNews

Un fost colaborator apropiat al lui Călin Popescu-Tăriceanu susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că liderul ALDE nu ar avea nici cea mai mică problemă să se descotorosească de ministrul Justiției, Tudorel Toader, dacă o astfel de mutare îl menține la guvernare și în cărți pentru poziția de prezidențiabil al coaliției.

Este vorba despre fostul vicepremier Daniel Constantin, în prezent prim-vicepreședinte al Pro România, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

Obsedat de Cotroceni

”Cunoscând prea bine apucăturile lui Călin Popescu-Tăriceanu, eu am fost convins de la bun început că el nu va rupe coaliția cu PSD, chiar dacă Liviu Dragnea va impune remanierea ministrului Justiției, Tudorel Toader. Tăriceanu nu se va grăbi să plece acum de la guvernare, unde îi este foarte bine, așa că va închide ochii dacă nu va putea evita remanierea lui Tudorel Toader. În realitate, Tăriceanu își planifică mutările doar în conformitate cu interesale sale politice personale. Șeful Senatului își dorește neaparat să candideze la Cotroceni din partea coaliției PSD-ALDE – ăsta-i cel mai important obiectiv al său. În realitate, miza aceasta este una veche – eu am dezvăluit public că Tăriceanu numai la asta se gândește și că acțiunile lui urmăresc un astfel de proiect.

Când se va rupe coaliția

Sunt convins că Liviu Dragnea i-a promis că îi va accepta candidatura la Cotroceni din partea coaliției PSD-ALDE, însă chiar nu există garanții în acest sens. Când Tăriceanu va realiza că PSD îl păcălește și că interesele sale nu mai au de câștigat din alianța cu social-democrații, coaliția se va rupe. Aceasta în condițiile în care coaliția de guvernământ reprezintă un construct politic conjunctural care rezistă doar când interesele ambilor parteneri sunt satisfăcute, într-o măsură sau alta. Repet: pe Tăriceanu nu-l va deranja să se lepede de Tudorel Toader, fiindcă nu are nici cel mai mic interes să părăsească barca guvernării. Adevăratele convulsii vor începe în momentul în care Tăriceanu va înțelege că Liviu Dragnea nu are nici cel mai mic interes să-i ofere postura de prezidențiabil al coaliției PSD-ALDE.

Cele mai mici investiții din ultimii 10 ani!

Din perspectiva strategiilor politice, dar doar din punctul acesta de vedere, pentru Pro România este foarte bine că PSD-ALDE girează o guvernare puțin spus incompetentă – avem șansa de a obține un scor peste așteptări la europarlamentarele din primăvara viitoare –, însă proasta calitate a guvernului are efecte devastatoare pentru țară. Potrivit analizelor oficiale, în 2017 în România s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al investițiilor din ultimii 10 ani, ceea ce reprezintă un mare, mare semnal de alarmă, a declarat Daniel Constantin, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *