Skip to content
Politică

Acuze fără precedent aduse președintelui: „Iohannis este un criminal de copii, îmi asum ceea ce spun!”

Vineri, la ora 22:32 s-a împlinit o săptămână de la tragedia din noaptea de 30 octombrie când zeci de tineri au pierzit în flăcările și fumul toxic din incendiul petrecut în clubul bucureștean Colectiv.

Gelu Vișan, unul dintre liderii PMP l-a criticat extrem de dur pe președintele Klaus Iohannis, într-o emisiune de la România TV. Demnitarul a a atacat dur faptul că Iohannis se ține de discuții cu ONG-urile acreditate la Cotroceni și că nu se preocupă în mod direct pentru a interveni ca victimele rănite vinerea trecută, în club, să fie transferate în spitalele din străinătate, întrucât cele din țară nu au facilitățile necesare care le pot salva viața.

Potrivit lui Vișan, și medicii sunt intimidați de președinte: „Puterea in statul roman la aceasta ora o detine un om care i-a terminat pe toti. Medicilor le e frica sa vorbeasca.”

„Se dau telefoane. Sunt costurile foarte mari. Nimeni nu mai are voie sa ia decizie. Stiti ca de abia astazi s a cerut ajutorul Comisiei Europeana? Pe mistocareli de la Cotroceni. Cine e ucigasul? Klaus Iohannis este un criminal de copii, imi asum ceea ce spun. Puteti sa fiti calm daca era copilul dumnevaostra, daca era in spital? Pentru ca toti medicii ne spun acelasi lucruri si suntem autisti. Nu se poate asa ceva. Suntem oameni, in primul rand suntem oameni. Puterea este la Klaus Iohannis.”

Potrivit lui Gelu Visan, doar anumiti pacienti au putut beneficia de masura transferului la spitale, pe baza anumitor intervenții, cunoștințe și cumetrii cu dotari mult mai avansate unde pot fi tratate arsurile extrem de grave ale aceștilor. ”

„Ne mor copiii aia in spitale!”, a mai spus Vișan atragând atenția că dacă pacienții nu vor fi transportanți în spitalele cu toate utilitățile necesare, numărul victimelor din club Colectiv ar putea ajunge la 100. Acesta i-a solicitat șefului statului să se implice personal ca toți pacienții să fie transportați la spitalele din afară.

„Dincolo de durerea si furia dlui Visan as spune poate toti trebuie transportati. Am vazut ca tarile UE si Israelul ne dau tot sprijinul.”, a exprimat academicianul Razvan Theodorescu aflat în platourile emisiunii de a România TV.

Amintim că au existat cadre din Spitalul Universitar şi Spitalul de Arşi care au solicitat medicamente și alte produse necesare pentru tratarea răniţilor de la Colectiv.

Totodată, echipă de medici belgieni a evaluat starea răniţilor din spitalele Capitalei şi a propus transferul în spitale din Olanda şi Blegia, într-o primă etapă, pentru 18 bolnavi, dar o familie a refuzat transferul. Alte țări din UE printre care MArea Britanie și Olanda, Israel, Germania și Franța s-au oferit să găzduiască în spitalele specializate pacienții rpniți în Colectiv.

10 comentarii la “Acuze fără precedent aduse președintelui: „Iohannis este un criminal de copii, îmi asum ceea ce spun!”

  1. Toata lumea stia ca Visan este un prostovan,acum ca a vorbit ,lumea s-a convins.Luarea de pozitie a lui Basescu pe aceeasi linie iar acum acest prostovan de Visan ii face sa isi ia adio cu pmp-ul sau plm lor cu tot de la intrarea in Parlament.DNA isi face treaba,stiu ei cam ce ii asteapta.

  2. Gelutzule, esti printre aia de care nu mai vrem sa auzim veci pururi, din randul leprelor pdl DE CARE NE ESTE SCARBA, voi ati fi trebuit sa ardeti in focuri, cu udreanca si betivanul sef de gat, trazniv-ar Dumnezeu de mizerabili

  3. Un spital de nebuni nu exista prin Israel ? Nu de alta, dar poate il exportam pe Visan ! Ca aici categoric nu exista leac pentru unul ca el…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *