Skip to content
Politică

Adamescu, acord cu DNA. Ce va depune în contul cauţiunii gigantice impuse de procurori

Omul de afaceri Dan Adamescu a căzut la un acord cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Ce va depune afaceristul lui Traian Băsescu în contul cauţiunii gigantice impuse de procurori.

Într-un comunicat trimis, joi, PSnews.ro, DNA anunţă că, în aceeaşi zi, anchetatorii „au încuviinţat cererea inculpatului ADAMESCU DAN GRIGORE  de constituire a cauţiunii în limita sumei 40.000.000 lei,  prin depunerea de  garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) și două corpuri de clădire (5.197 mp şi 4.931 mp), situate în municipiul București și asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, toate în valoare totală de 12.124.679 euro”.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 217 Cod de procedură penală, cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

1 comentariu la “Adamescu, acord cu DNA. Ce va depune în contul cauţiunii gigantice impuse de procurori

  1. Declar abuz , i-au rupt picioarele unul ca noi ca ficior pe care nu îl condamnă odată. Are avere, n-are sănătate si invers. Mai se pune, că poate i se va repara piciorul cu asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *