Skip to content
București Știri locale

Adevărata cauză a mizeriei din parcurile Capitalei. Nicușor Dan subfinanțează deliberat ALPAB: ”Nu mai avem nici măcar o greblă”

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, joi, că a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), nemulţumit de starea parcurilor din Capitală. Surse din cadrul ALPAB susțin, însă, că parcurile arată atât de rău tocmai din cauza edilului, care subfinanțează deliberat Administrația Parcurilor.

Mai exact, ALPAB a întocmit proiectul de buget pe 2021, cuprinzând sume alocate salubrizării și întreținerii spațiilor verzi, în cuantum de 95 de milioane lei, însă Nicușor Dan a alocat doar 25 de milioane, din care 9 milioane reprezintă datorii reportate din anul precedent.

Mai mult, susțin sursele citate, ALPAB a informat primarul general, atât în scris, cât și verbal, de faptul că asigurarea serviciului de pază pentru parcuri este o obligație legală și nu o opțiune cu caracter facultativ, însă edilul, după ce inițial a refuzat să dea vreun ban pentru acest serviciu, a alocat o sumă care ar asigura paza pe o perioadă de doar 3 săptămâni.

”În ședința de Consiliu Local din 31 August urmează a se desființa companiile municipale care asigură întreținerea și salubrizarea parcurilor. Se menționează în proiectul de hotărâre faptul că sarcinile vor fi preluate de ALPAB “prin forțe proprii”. Probabil, domnia sa primarul general, domnul Nicușor Dan, nu a avut timp sau curiozitatea să afle că ALPAB nu mai deține nici măcar o greblă și nici măcar un om ca să poată cumva să ducă la îndeplinire efectele acestei HCGMB. Mai mult, împiedică posibilitatea contractării unui terț sau achiziției necesarului pentru aceste activități”, au declarat surse din ALPAB pentru PS News.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, l-a schimbat pe directorul ALPAB și a preluat interimar conducerea administrației, susținând că este nemulțumit de mizeria din parcuri.

„Am schimbat directorul ALPA, e o problemă cu parcurile administrate de municipalitate pe care noi toți o vedem, e o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii. Noi aveam o administrație care funcționa rezonabil, apoi a-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri, niciuna satisfăcătoare. Și pe comenzile care s-au dat, fie pe curățenie, golirea coșurilor de gunoi, întreținerea spațiilor de joacă sau tăierea ierbii.

Am preluat interimar conducerea ALPAB, eu sunt practic director ALPAB până voi face o evaluare a ce se întâmplă.

Trebuie schimbat directorul care, evident, nu e în stare, nu știe această meserie și să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucureștenilor măcar în privința curățeniei.”, a  declarat Nicușor Dan.

Primarul general a făcut joi o inspecţie inopinată la ALPAB, după ce în presă au apărut mai multe materiale critice referitoare la situaţia parcurilor din Bucureşti, inclusiv a Parcului Cişmigiu, situat vizavi de sediul Primăriei Capitalei.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *