Skip to content
Politică

Adevărata legătură dintre Dragnea și Oprea trece prin China. Și Ponta apare în schemă EXCLUSIV

romaniatv.net

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează felul în care adevărata legătură dintre foștii vicepremieri Liviu Dragnea și Gabriel Oprea trece nici mai mult, nici mai puțin decât prin China.

Dincolo de schimbul belicos de replici din ultimele 24 de ore dintre Dragnea și Oprea cu privire la ascensiunea celui dintâi până la vârful PSD, un lucru trecut neobservat în presa de vineri este o conexiune mai veche și mai obscură dintre acești doi politicieni: ambii fac parte din Casa Româno-Chineză (Romanian Chinese House – RCH), un ONG cultural și de afaceri cu sediul în Niro Business Center – o clădire de birouri din București aparținând controversatului afacerist Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro. De altfel, după cum putem vedea chiar pe site-ul lor, ONG-iștii de la RCH sunt conduși de către Gabriel Oprea (președinte) și Nicolae Dumitru (secretar general), alături de mai mulți vicepreședinți (pe care îi vom inventaria mai jos).

Dar partea interesantă acum vine: în categoria „membrilor de onoare”, găsim numeroși politicieni români cu greutate:

– Ion Iliescu

– Emil Constantinescu

– Victor-Viorel Ponta

– Călin Popescu-Tăriceanu

– Valeriu Zgonea

– Nicolae Bănicioiu

– Titus Corlățean

– Teodor Meleșcanu

– Ecaterina Andronescu

Alături de aceștia, figurează academicianul Răzvan Theodorescu, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, actorii Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, precum și foștii sportivi Nadia Comăneci, Andreea Răducanu, Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi, Ivan Paţaichin și Elisabeta Lipă.

Lista datează din perioada în care Victor Ponta era prim-ministru, dar înainte de ziua de 15 mai 2015, când Liviu Dragnea a demisionat din funcția de vicepremier. Deși pagina de mai sus a fost actualizată în 2017 (ca să marcheze 68 de ani de la restabilirea postbelică a relațiilor diplomatice dintre România și China), administratorii site-ului nu s-au mai obosit să precizeze că nimeni din trioul Dragnea-Oprea-Ponta nu mai deține funcții guvernamentale.

După cum se vede, relația dintre Liviu Dragnea și Gabriel Oprea nu pare atât de șubredă precum au dat cei doi impresia (certându-se în ultimele 24 de ore), ea putând în orice moment sudată temeinic, în numele „interesului național” care trece chiar și pe la Beijing.

P.S.: așa cum vă promiteam, iată-i și pe cei 9 vicepreședinți ai RCH:

– Viorel Isticioaia-Budura (șeful Delegației UE în Japonia);

– Ioan Donca (fost ambasador al României în China și în Rusia);

– Florea Dumitrescu (fost ambasador în China, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, și ultimul guvernator comunist al BNR);

– Romulus Budura (primul ambasador post-decembrist al României la Beijing);

– Corneliu Vișoianu (fost consilier al lui Victor Ponta);

– Jin Renyuan (fost director general al ZTE România);

– Jeff Wang (fost director general al Huawei România);

– Niu Guanghui (președintele Eurosport DHS);

– Zhang Zhengli (directorul Lucky SA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *