Skip to content
Politică

Adevăratele subiecte ale ale moţiunii. Ce spune Ponta

Care ar fi trebuit să fie adevăratele subiecte ale ale moţiunii de cenzură care a picat, marţi, în Parlament. Ce spune prim-ministrul Victor Ponta.

Premierul a postat pe Facebook o imagine care face o comparaţie între cifrele economiei naţionale actuale şi cele ale ultimului an din guvernarea PDL („actualul PNL”, scrie Ponta).

Astfel, în timp ce atunci România înregistra o creştere economică de 1,5%, acum ţara noastră se bucură de un avans de 3,7%. Şi şomajul a scăzut, chiar dacă mult mai lent, de la 7,4% la 6,7%, în timp ce litrul de benzină s-a ieftinit de la 5,76 lei la 4,88 lei, potrivit lui Victor Ponta.

Alte schimbări pozitive puse pe tapet de Ponta sunt TVA de 9% la alimente şi de 20% la celelalte produse de la 1 ianuarie 2016 (faţă de nivelul general de 24% de pe vremea PDL-ului), precum şi majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 1.050 de lei.

Nu în ultimul rând, şeful Executivului subliniază dispariţia inflaţiei şi trecerea economiei româneşti în deflaţie (caracterizată prin declinul preţurilor) şi diminuarea de peste trei ori a deficitului bugetar, de la 5,5% din produsul intern brut la 1,5% din PIB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *